Talisco @ Ancienne Belgique, AB Box: Franse band charmeert fans met vurig enthousiasme (★★★★)

© Steven Elias

© Steven Elias

Talisco stond vrijdagavond in de Ancienne Belgique. Ook al was de AB Box niet uitverkocht, aan enthousiasme was er geen gebrek bij het het zuid-Frans trio. Ze brachten een show vol pit, waardoor de thuisblijvers ongelijk kregen.

Talisco bracht in maart 2019 zijn derde album ‘Kings and Fools’ uit, waarvoor de band nu aan het toeren is. Dit album, dat volgens zanger Jérôme Amandi ook het meest persoonlijke is tot nu toe, is een ode aan de vrijheid, spanning en sensatie. Het heroïsche karakter geldt dan ook als rode draad doorheen de nummers. Of dit het publiek kon bekoren is nogal zacht uitgedrukt.

Om 21.00 u begon Talisco aan een anderhalf uur durend optreden dat ontplofte van het enthousiasme. Openen deden ze met ‘Sensation’, een pittig nummer waarmee ze meteen de toon zetten voor het verdere verloop van de avond. En dat hadden ook de fans begrepen. De aanwezigen genoten met volle teugen en bewogen op de aanstekelijke ritmes van de toch wel eigenzinnige muziek.

© Steven Elias

Door de toevoeging van elektrische noten aan hun nummers geeft de Franse band een eigen draai aan het pop-rock-genre. Met hun  nieuwste album wordt hun versie van wat al eens ‘elektrofolk’ genoemd wordt, alsmaar meer tot verfijning gebracht. Dat in combinatie met de prachtige stem van de zanger kon alleen maar mooie dingen opleveren.

Nummers zoals ‘Closer’, ‘King for One Day’, ‘I’m the Dead Man’ en ‘Sun’ konden het lijstje ook niet ontbreken. Het publiek apprecieerde de vurigheid waarmee de nummers gebracht werden en hoe kan dat ook anders. Zowel de zanger als de twee andere bandleden gaven het beste van zichzelf en barstten van de energie. Talisco vond het dan ook enorm fijn om terug in België op te kunnen treden. De zanger gaf meermaals aan het Belgische publiek formidabel te vinden en niets was minder waar.

Dat Talisco niet alleen het Belgische publiek fantastisch vindt mag ook gezegd worden. Ook het Belgische bier viel overduidelijk in de smaak. De zanger nam meermaals frisse pintjes aan van fans en vertelde Jupiler een buitengewoon bier te vinden. Dat leverde komische interacties met het publiek op en zorgde voor een gezellige sfeer. Het contact met de fans kon dan ook niet beter.

Met de nummers ‘Someone’ en ‘The Keys’ ging het publiek pas helemaal uit zijn dak. Persoonlijk vonden wij dit dan ook de hoogtepunten van de avond. Dat de zanger ook hoge noten aankan bewees hij dan weer met ‘Sorrow’. Als afsluiter werd het nummer ‘Two Hands’ gekozen, waardoor de fans ongetwijfeld met ingeloste verwachtingen naar huis terugkeerden.

Het concert van Talisco zal zeker nog even blijven nazinderen door de overtuigende live performance die ze neerzetten. De band bracht hun muziek met zoveel kracht en enthousiasme dat wij alvast uitkijken naar hun volgend bezoek aan België.

© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Talisco @ Ancienne Belgique, AB Box
talisco-ancienne-belgique-ab-box-franse-band-charmeert-fans-met-vurig-enthousiasme-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85Het concert van Talisco zal zeker nog even blijven nazinderen door de overtuigende live performance die ze neerzetten. De band bracht hun muziek met zoveel kracht en enthousiasme dat wij alvast uitkijken naar hun volgend bezoek aan België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in