Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique, AB Club: Ruwe rebelse drug (★★★★½)

© Steven Elias

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique
© Steven Elias

Sylvie Kreusch, zegt de naam u niets? Wel dan heeft u de laatste jaren Soldier’s Heart en Warhaus gemist, twee projecten die ze de afgelopen jaren vaarwel zei. Woensdagavond was het tijd om haar soloproject te leren kennen, dat deden wij in een uitverkochte AB Club.

Sylvie Kreusch is voor de Belgische muziekliefhebber al lang geen onbekende meer. Zo leerden we haar eerst kennen als frontvrouw van Soldier’s Heart, dat het na één album voor bekeken hield, maar het was eigenlijk pas met haar toenmalige lief Maarten Devoldere (Balthazar) dat ze grote bekendheid verwierf onder de noemer Warhaus. Die relatie liep zowel op privé als professioneel vlak stuk, maar met beide projecten definitief achter zich, gaat Kreusch volop voor een solocarrière die ze woensdagavond uit de doeken deed in een uitverkochte AB Club.

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique
© Steven Elias

Melancholie? Passie? Emotie? Elektronisch? Indie? Pop? We laten het meteen achterwege: op Sylvie Kreusch valt geen label te plakken. Wat we er u wel over kunnen vertellen? Sylvie Kreusch bracht een zoet-zoute mix van présence, vuur en vooral exotische ritmes naar de AB Club. Midden september bracht Kreusch haar allereerste solo EP ‘BADA BING! BADA BOOM!’ uit. Muziek die je het best kan omschrijven als passioneel, met een fikse dosis exotische ritmes.

Sylvie Kreusch Ancienne Belgique
© Steven Elias

Het merendeel van de songs in AB hadden we nog niet eerder gehoord. Toch maakte dat woensdagavond bitter weinig uit. Dankzij haar zevenkoppige band, waaronder goede vriendinnen Eefje de Visser en Tsar B als backing vocals, stonden de songs, keer op keer, strak in een dreigend Kreusch-jasje. Geen noot miste ze. Bij momenten klonk Kreusch rauw, woest, dreigend en melancholisch. Het was ook mede dankzij de wondermooie match van stemmen dat de show naar een hoger niveau getild werd. Verder weerklonken ook heerlijke bongo’s en zelfs live saxofoon op bijvoorbeeld ‘Come Around’.

Dat we ons geen seconde verveelde, kwam door de ongetwijfeld enorme hoeveelheid aan voorbereiding die Kreusch aan deze avond spendeerde. Zo werd Kreusch op ‘Flaunt It, Try It’ bijgestaan door enkele danseressen, die ze zelf ‘witches’ noemde. Hoogtepunt was het nog onuitgebrachte ‘Wild Love’, dat ze maar liefst tweemaal bracht. Een eerste maal a capella die langzaamaan ondersteund werd door een zenuwslopende, dreigende sound. De song ging door merg en been. Later keerde ‘Wild Love’ ook als bisnummer terug in een dansbare versie.

Kreusch bracht een show waarin ze gloeiend heet van vuur en présence haar stem subliem in de kijker zette. Een hypnotiserende zweem van mystiek die een ruim uur lang over ons neerdaalde. Een avond neigend naar de magie van psychedelische drugs, al kan die ook in ons drankje gezeten hebben. U weet maar nooit. Al raden we u die ruwe, rebelse drug, die Kreusch, is meer dan aan.

© Steven Elias
© Steven Elias

Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique, AB Club
sylvie-kreusch-ancienne-belgique-ab-club-ruwe-rebelse-drug-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%c2%bdKreusch bracht een show waarin ze gloeiend heet van vuur en présence haar stem subliem in de kijker zette. Een hypnotiserende zweem van mystiek die een ruim uur lang over ons neerdaalde. Een avond neigend naar de magie van psychedelische drugs, al kan die ook in ons drankje gezeten hebben. U weet maar nooit. Al raden we u die ruwe, rebelse drug die Kreusch is meer dan aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in