More

  Super Bowl kijken in België? Waar kan je de halftime show met The Weeknd zien?

  Super Bowl kijken in België? Waar kan je de halftime show met The Weeknd zien?

  -

  Vannacht vindt één van de grootste sportevenementen van het jaar plaats in de Verenigde Staten. In het Raymond James Stadium in Tampa, Florida zullen zo’n 25.000 toeschouwers de wedstrijd tussen The Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers volgen, maar het is vooral uitkijken naar The Weeknd.

  Zo’n 100 miljoen mensen zitten vanavond voor het scherm gekluisterd om de American footbalfinale ‘Super Bowl’ te bekijken. Daarmee behoort de wedstrijd tot een van de best bekeken sportevenementen ter wereld. Bedrijven tellen dan ook vaak duizelingwekkende bedragen neer om hun spotje voor of na de wedstrijd uit te zenden.

  In het stadion zullen zo’n 25.000 toeschouwers de wedstrijd volgen. Dat zijn er veel, maar een pak minder dan normaal. Het stadion heeft namelijk een capaciteit van 65.000 toeschouwers. 7.500 zitjes zijn door de organisatie voorbehouden voor zorgverleners.  

  Al kijkt een groot deel van de wereld ook uit naar de halftime show. Die zal dit jaar door de Canadese zanger The Weeknd verzorgd worden. De show staat in ons land dan ook bekend als een grote greatest hit medley van bekende popmuzikanten. Onder andere Beyoncé, Lady Gaga, Coldplay, Katy Perry en Justin Timberlake gingen The Weeknd vooraf en mochten een twaalftal minuten een muzikaal tussendoortje brengen.

  Wat kan je verwachten?

  Abel Tesfaye, zoals The Weeknd echt heet, veroverde in 2020 de hitlijsten met zijn hits Blinding Lights en In Your Eyes. Zijn vierde studioalbum After Hours deed het dan ook erg goed met topposities in de hitlijsten wereldwijd. Al staan er op het in 2016 uitgebrachte album Starboy minstens evenveel hits: denk maar aan single Starboy en I Feel It Coming.

  We kunnen dan ook een strakke show verwachten boordevol hits, geflankeerd door tonnen vuurwerk en spectaculaire verlichting. Een goed gevuld podium moeten we – door de pandemie – niet verwachten, maar The Weeknd bewees op zijn vorige televisieoptredens dat hij op zijn eentje minstens even spectaculaire dingen kan brengen. Ook het budget kan tellen, zo weet het Amerikaanse Billboard dat The Weeknd 7 miljoen dollar in de show investeert.

  Waar kan je Super Bowl bekijken?

  In België kan je via Eleven Sports de Super Bowl meepikken. De wedstrijd gaat om 00.30 (Belgische tijd) van start. De halftime show met The Weeknd start – normaal gezien – tussen 2.00 en 2.30. Heb je geen Eleven? Dan kan je ook bij BBC One terecht. Nederlanders kunnen bij ESPN terecht.

  Check de show van The Weeknd tijdens de MTV VMA’s

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie