More

  Streamz houdt nieuwe streamingdienst (voorlopig) op afstand: HBO Max-catalogus verschijnt bij Vlaamse streamingdienst

  Streamz houdt nieuwe streamingdienst (voorlopig) op afstand: HBO Max-catalogus verschijnt bij Vlaamse streamingdienst

  -

  Streamz, dat is de lokale streamingsdienst van DPG Media en Telenet, hoeft voorlopig niet te vrezen voor HBO Max. Ze beschikken namelijk over de exclusieve rechten van HBO Max-producties.

  Toen WarnerMedia – het bedrijf dat streamingdienst HBO MAX – beheert, besloot HBO Max in Europa te lanceren, moet het even warm geworden zijn bij Streamz. Het bedrijf is naast de hofleverancier van lokale content, het enige bedrijf dat HBO-reeksen aanbiedt voor de Belgische markt. Dat doen ze al voor enkele jaren, al was dat voorheen onder een andere naam en structuur. Streamz vloeit namelijk voort uit Telenet Play More.

  HBO Max: exclusief bij Streamz

  HBO kennen we enerzijds als producent – simpelweg HBO – en als uitgever onder de naam HBO Max. Producties van HBO zijn in de België beschikbaar via Streamz en in Nederland via Ziggo. Dat komt door het contract dat moederhuis Liberty Global heeft gesloten met HBO. Tot op vandaag kan je dan ook enkel de ‘echte’ HBO-content in de Benelux bekijken, binnenkort komt daar dus verandering in.

  Want met HBO Max plant WarnerMedia zijn eigen streamingdienst wereldwijd beschikbaar te maken. Zo wordt op HBO Max de HBO-content aangevuld met producties van andere filmstudio’s zoals van Warner Bros en DC Entertainment. Nu heeft Streamz ook een contract afgesloten met HBO Max om die content in België exclusief via Streamz aan te bieden. Films en series zoals Raised By Wolves, The Flight Attendant, Wahl Street, maar ook Zack Snyder’s Justice League zullen exclusief bij Streamz te zien zijn. Over het Nederlandse Ziggo is voorlopig niets bekend.

  Wanneer West-Europese HBO Max?

  Al komt dat nieuws niet helemaal als een verrassing. Eerder merkten we al op dat HBO Max waarschijnlijk voorrang zou geven aan andere Europese regio’s. Zo maakte WarnerMedia in februari al bekend dat het in juni met HBO Max in Latijns-Amerika van start zou gaan, waarna Europa in het tweede deel van 2021 zou volgen. Al is de Europese start beperkt tot Scandinavië, Centraal-Europa, Spanje en Portugal. Wanneer HBO Max naar West-Europa komt is onbekend, al zal dat vermoedelijk niet voor 2022 zijn, maar dat de streamingdienst op een dag naar de Benelux zal komen, lijkt een zekerheid. Streamz wenst zelf ook niets bekend te maken over de duur van de overeenkomst omtrent HBO Max, dat schrijft De Morgen.

  Op HBO Max zullen ook kaskrakers zoals Wonder Woman: 1984, Dune en The Matrix 4 gelijktijdig met hun bioscooprelease op het platform te zien zijn en dat voor dertig dagen lang. Al zal dat niet gelden voor Streamz. Zo zullen de films enkel in de Belgische bioscopen te zien zijn en niet meteen te streamen zijn.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie