More

  Stormzy @ Ancienne Belgique, AB: Twee avonden heerser over Brussel (★★★½)

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Genoeg over Ciara, laten we het even hebben over die andere storm die de laatste twee dagen hevig door Brussel heeft gewaaid. Stormzy stond met zijn ‘Heavy is the head’ tour twee keer in een uitverkochte AB. Hij kwam ons tonen wie de enige echte grimemaster van het moment is.  

  Michael Ebenazer Kwadjo Omari Owuo Jr., of dus kort Stormzy, had zijn publiek al volledig mee voor hij nog maar één voet op het podium had gezet. Een opvallend jong publiek dat zijn naam al een hele avond scandeerde voor de eerste noot nog had gespeeld. Binnenkomen deed hij met ‘Big Michael’ gevolgd door de hit ‘Audacity’. Een energie level om u tegen te zeggen en vooral één blok testosteron op het podium. Stormzy was twee avonden lang heerser over Brussel.

  © Steven Elias

  Na een hele reeks van grave beats, energie-uitbarstingen en moshpits kwam de kalmte met onder andere ‘Do Better’. Toch viel de man geen enkele seconde stil. Zelden zagen we iemand die zo goed als alleen op het podium zoveel mensen kon blijven boeien.

  Hij excuseerde zich omdat hij niet de beste zanger is voor hij aan ‘Crown’ begon. Geen probleem in dit geval want het publiek nam het helemaal over. Een magisch moment midden in de set. Minder was het als de mega hit ‘Own it’ met Ed Sheeran werd afgespeeld waar Stormzy zelf eigenlijk live weinig aan toe te voegen had. Het voelde als een puur commerciële toevoeging aan zijn optreden. Verder volgde er nog een kleine throwback hier met ‘Know me from’ uit 2014 en een hit daar met ‘Rainfall’. Een tactisch opgebouwde set bleef maar entertainen.

  Grimewar Wiley

  Hij had nog iets af te handelen. Stormzy die bekroond is tot de grootste grimemaster van deze generatie heeft het al even aan de stok met Wiley, de man die gezien wordt als de grondlegger van het genre. Na deze grimewar wou Stormzy toch even zijn overwinning claimen hier in de AB. Beiden hadden op vier dagen vijf diss-tracks over elkaar uitgebracht waaronder Stormzy’s ‘Still Disappointed’. “Fuck Wiley” klonk het dan ook in de zaal.

  © Steven Elias

  Met cheesy bindteksten pakte hij het publiek volledig in. Om de vijf minuten herhaalde Stormzy hoeveel hij van zijn publiek hield en hoe hard hij dit ene optreden hem zal bijblijven. In het begin zeer geloofwaardig, na de 35e keer iets minder.

  Eindigen kon hij niet anders als met ‘Vossi Bop’ en het publiek werd helemaal wild. Mocht iemand even kunnen checken, volgens ons moet er toch een aardbeving geregistreerd zijn rond de Anspachlaan in Brussel. Het was een show dé grimemaster die door zijn energy crew op handen gedragen werd en een storm die gerust nog af en toe eens mag voorbijkomen.


  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Mocht iemand even kunnen checken, volgens ons moet er toch een aardbeving geregistreerd zijn rond de Anspachlaan in Brussel. Het was een show dé grimemaster die door zijn energy crew op handen gedragen werd en een storm die gerust nog af en toe eens mag voorbijkomen.Stormzy @ Ancienne Belgique, AB: Twee avonden heerser over Brussel (★★★½)