More

  Steun de Belgische livemuziek met deze exclusieve T-shirts van concertzalen

  © collection.live2020.be / Ines Vansteenkiste-Muylle

  Steun de Belgische livemuziek met deze exclusieve T-shirts van concertzalen

  -

  Een tiental bekende en aanstormende Belgische designers lanceert een T-shirt collectie om Live2020, het solidariteitsfonds voor de Belgische livemuzieksector te steunen. Onder andere Mosaert (modelabel van Stromae) werkt eraan mee.

  De concertzalen zijn alweer een tijdje gesloten. De live clubs – en iedereen die er werkt om livemuziek mogelijk te maken – zijn dan ook zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Daarom lanceren een heleboel Belgische designers en visuele artiesten de Live2020 Collection, om geld in te zamelen voor de sector.

  Het AB-shirt gemaakt door het modelabel van Stromae. © collection.live2020.be / Ines Vansteenkiste-Muylle

  Het gaat om een T-shirt collectie rond de Belgische concertzalen met allerlei collector’s items. Zo stond Mosaert (het modelabel van Stromae) in voor de print die het T-shirt van de AB siert, de wereldberoemde modefotograaf Willy Vanderperre verzorgde het artwork voor het shirt van de Antwerpse club Trix, de bekende street artist Bué the Warrior tekende voor Democrazy Gent en collagekunstenaar Sammy Slabbinck ontwierp voor L’Entrepôt in Aarlen. 

  Live2020

  De opbrengst uit de verkoop van de unieke T-shirtcollectie gaat integraal naar het Live2020 Fonds dat geld inzamelt voor zij die in de clubs livemuziek mogelijk maken (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en het nu financieel moeilijk hebben. Wie een T-shirt koopt helpt dus meteen de zwaarst getroffen spelers uit het Belgische livecircuit. Een eerste schijf van 179.022 euro werd in november vrijgemaakt voor de sector.

  Alle informatie via: www.collection.live2020.be

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer