More

  ‘Steenrijk Straatarm’ laat familie Helsen kasteelhoeve mét pony’s inruilen voor arbeiderswoning

  Advertentie

  -

  Vanaf donderdag 3 oktober ruilen een arm en rijk gezin enkele dagen van leven. De familie Helsen ruilt hun gerenoveerde kasteelhoeve mét pony’s in voor een kleine arbeiderswoning. 

  Een arm en een rijk gezin ruilen vanaf donderdag 3 oktober gedurende een lang weekend van huis, van budget en van leven in de nieuwe Vlaamse reeks Steenrijk Straatarm. De ene familie proeft enkele dagen van een luxeleven, terwijl de andere plots creatief moet omspringen met beperkte middelen. Maar liggen hun levens echt zo ver uit elkaar of blijken ze aan het einde van de rit meer gemeen te hebben dan ze dachten?

  © VTM

  De familie Helsen woont in een prachtig gerenoveerde kasteelhoeve, tussen de Kempense weilanden waarop hun pony’s lekker kunnen grazen. Mama Mieke leidt er een goed draaiend architectenbureau, papa Olaf helpt haar en werkt daarnaast als kinesitherapeut. Volgens hem verwent Mieke haar kinderen te veel als compensatie voor haar tijdrovende, grote passie: haar job.

  © VTM

  De West-Vlaamse familie Pollet woont daarentegen in een kleine arbeiderswoning die ze met veel zin voor humor en zelfrelativering hun ‘Plophuisje’ noemen. Mama Kelly en papa Peter leefden tot voor kort nog rijkelijk, maar na een werkongeval en daaropvolgend faillissement zit het jonge gezin met een grote schuldenberg. Bij hen staat overleven centraal. Ze moeten het zien te stellen met 120 euro per week en zijn aangewezen op de voedselbank.

  Nieuw vanaf donderdag 3 oktober om 20.35 bij VTM

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer