More

  Starlink-satellieten van SpaceX komen vanavond opnieuw langs

  -

  Het zorgde voor enorm mooie beelden. Donderdagavond kon je boven België genieten van het satelliettreintje van SpaceX. Vanavond komen de satellieten rond 22 uur opnieuw langs aan de sterrenhemel.

  Vanavond naar de nachthemel staren belooft opnieuw spectaculair te worden. Eergisteren lanceerde het ruimtebedrijf SpaceX – van Tesla-baas Elon Musk – een reeks Starlink-satellieten. Met de reeks satellieten wilt SpaceX wereldwijd breedbandinternet kunnen leveren. Zodanig dat ook op het platteland, waar bijvoorbeeld 5G niet rendabel is, internet kan voorzien worden. Daar zijn enorm veel satellieten voor nodig, zo’n 12.000 in totaal. 417 daarvan zweven reeds in de ruimte.

  Op de website van weerman Frank Deboosere valt te lezen dat de 60 Starlink-satellieten opnieuw zichtbaar zullen zijn tussen 21.59 uur en 22.03 uur. Ze zullen ons land overvliegen van west naar oost en zullen lager overvliegen dan gisteren. Ook zullen ze iets verder uit elkaar vliegen. “De baan gaat van Betelgeuze (Orion) en dan net ten zuiden van Procyon (Kleine Hond), om uit te doven in de Waterslang”, weet Deboosere. Een verrekijker kan het spektakel nog mooier maken.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie