More

  Staf Coppens verhuist naar Zweden om camping uit te baten: “We starten daar een nieuw leven”

  Advertentie

  -

  Staf Coppens laat Vlaanderen achter zich en verhuist met zijn gezin naar Zweden. Dat kondigde hij vandaag aan op sociale media. Staf, zijn vrouw Monique en de kinderen zullen er een camping uitbaten. 

  Op dit moment is Staf nog druk in de weer met de opnames van het tweede seizoen van ‘Code van Coppens’, maar dit najaar wacht een veel grotere uitdaging. Staf zal namelijk met zijn vrouw Monique, zoon Beau en dochter Nora naar Zweden verhuizen om daar een camping uit te baten. Het was reeds jaren een grote droom van Staf. Hij legt uit: “We zijn fervente kampeerders en hebben de voorbije jaren met caravan of motorhome door Europa gereisd. We kwamen terecht op de mooiste plekjes op aarde en dat op een ‘back to basic’ manier. Het kamperen als familie brengt je niet alleen dichter bij elkaar, maar ook dichter bij alles wat écht belangrijk is in ons leven.” 

  Bevroren meren en Zweedse bossen

  Het geluk van hemzelf en zijn gezin zal hij in Zweden gaan opzoeken: “Telkens we door Zweden trokken, raakten we verwonderd door waanzinnige uitzichten, vaarden we op de mooiste waters in de ongerepte natuur en vielen we in slaap onder de middernachtzon. We willen dat gevoel delen met anderen en starten nu daar een nieuw leven.

  Staf, Monique en de kinderen zullen dit najaar verhuizen en hopen om volgend jaar hun camping te openen, iets waar ze enorm naar uitkijken: “Natuurlijk is dit allemaal erg spannend, maar we hebben er veel zin in”, vult echtgenote Monique van der Velden aan. “De kinderen kunnen niet wachten om straks op de bevroren meren te schaatsen en de Zweedse bossen onveilig te maken. We kiezen voor een leven iets dichter bij de natuur. Beau en Nora vinden het uiteraard ook heel spannend om naar school te gaan in Zweden.” 

  Camping Cöppens

  Staf zal ondanks de verhuis programma’s blijven maken voor VTM. De Zweedse droom van Staf zullen we alvast kunnen volgen in het nieuwe ‘Camping Cöppens’, dat zouden we in 2021 te zien krijgen op VTM. Al zou dat niet de reden zijn voor het vertrek, legt Staf uit: “Ik maak al héél lang televisie, maar dit is géén zoveelste televisieproject voor mij. Het is in de eerste plaats een persoonlijke droom die we al lang koesterden als gezin en die we nu eindelijk gaan waarmaken.”

  Ook samen met zijn broer Mathias zal Staf programma’s blijven maken, daarvoor zal hij steeds naar België terugkeren.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer