More

  Spotify lanceert ‘Car Thing’, een apparaatje waarmee je in een (oude) auto muziek kan beluisteren

  Advertentie

  -

  Spotify lanceert een nieuw gadget waarmee je ook in een oudere auto de beste Spotify-ervaring mee zal krijgen. Het gaat om een klein aanraakscherm waarmee je Spotify kan bedienen.

  Streaminggigant Spotify stort zich nu ook op de hardware markt. Het bedrijf ontwikkelde namelijk Car Thing, dat is een klein aanraakscherm gemaakt om in de auto op te hangen. Zo kunnen gebruikers zonder Apple CarPlay of Android Auto de Spotify-app moeiteloos bedienen.

  Voor oudere voertuigen

  Het bedrijf blijft zich – naar eigen zeggen – concentreren op zijn softwareactiviteiten, maar zag een grote vraag naar een gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijkere ervaring van Spotify in oudere voertuigen. Zo beschikken de meeste recente modellen tegenwoordig over de functionaliteit om een Android- of iOS-toestel te koppelen aan het infotainmentsysteem, maar oudere voertuigen beschikken hierover nog niet. Tenzij ze hun ingebouwde radio vervangen door een nieuw exemplaar. Nu wil Spotify ook deze gebruikers een oplossing bieden.

  Car Thing, zoals het apparaat heet, kan je besturen via spraakbesturing, maar ook via een draaiknop. Ook via het aanraakscherm kan je tussen verschillende afspeellijsten bladeren en je favoriete nummer kiezen. Door middel van vier ‘preset’ knoppen, kan je gepersonaliseerde keuzes instellen, zoals het beluisteren van jouw favoriete podcast.

  © Spotify

  Enkel in de VS

  Het toestel is voorlopig enkel in de VS te verkrijgen. Het wordt nog niet in vrije verkoop gebracht, maar zal op uitnodiging worden verstuurd. Een selecte club Spotify abonnees zal Car Thing gratis ontvangen. Om het te kunnen gebruiken, moet je over een Spotify Premium abonnement beschikken en over een smartphone met WiFi of mobiele data. Amerikanen kunnen zich inschrijven via www.carthing.spotify.com. In vrije verkoop zou het toestel zo’n 80 USD kosten, dat is zo’n 67 euro.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer