More

  © VIER

  Sportpaleis CEO Jan Van Esbroeck waarschuwt voor faillissementen: “Deze situatie mag niet tot na de volgende festivalzomer duren”

  Gerelateerde artikels

  -

  De festivalzomer viel dit jaar in het water door het coronavirus. Sportpaleis CEO Jan Van Esbroeck blikte in ‘Gert Late Night’ vooruit naar de volgende. Hij vreest voor financiële drama’s bij een volgende afgelaste festivalzomer.

  Voor de cultuur- en eventsector zijn het moeilijke tijden. Zij zijn door de aard van hun beroep een van de laatsten om te kunnen rekenen op versoepelingen. Dat betekende voor het Sportpaleis een heleboel afgelaste en verplaatste concerten. Vooral de afgelaste show van Billie Eilish bleef in de gedachten hangen van Sportpaleis CEO Jan Van Esbroeck: “Het moment dat we het concert van Billie Eilish moesten uitstellen, dat is een concert dat half juli had moeten plaatsvinden, dan hebben we mensen aan de lijn gehad die stonden te huilen.”

  Festivalzomer

  Voorlopig ziet de toekomst er voor de Sportpaleis Group, dat een heleboel zalen gaande van Lotto Arena tot Ethias Arena Hasselt uitbaat, er nog goed uit: “De adem inhouden kan je een tijdje doen, we waren gelukkig een bedrijf met gezonde reserves”. Al mag de situatie niet tot het einde van de volgende zomer aanhouden, waarschuwt Van Esbroeck: “Als deze situatie nog over de zomer van volgend jaar zal tillen en we weer geen festivalzomer hebben, dan wordt dat bijzonder penibel voor onze sector.”

  Check het fragment uit ‘Gert Late Night’

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie