More

  Sony toont eerste beelden van PS5-controller ‘Dualsense’

  Advertentie

  -

  De nieuwe PlayStation 5 komt er voor het eindejaar aan. Sony toonde gisteren de eerste beelden van de PS5-controller ‘DualSense’.

  De nieuwe spelconsole van Sony moet opnieuw een revolutie worden in de gamingmarkt. Sony maakte gisteren het design van de nieuwe PS5-controller bekend. Daarmee lijkt de DualSense sterk op de vorige generatie DualShock-controller. Het toestel is grotendeels in het wit met een groot aanraakpaneel in het midden. Twee LED-strips zijn langs de flanken te zien van het toestel.

  Speciale trekkers met weerstand

  De controller heeft ook een opvallende nieuwigheid in huis, dat zijn speciale trekkers. Zo zullen de L2- en R2 knoppen weerstand kunnen simuleren. Zo zal je bijvoorbeeld bij het schieten met pijl en boog weerstand voelen in de trekkers. Ook het schieten met verschillende wapens zal anders aanvoelen.

  In het midden van het toestel is het logo van PlayStation te zien. Daaronder zit een microfoon schuil, waardoor een headset niet meer nodig zal zijn om met je vrienden te praten. Het ontwerp van de controller werd meermaals aangepast om zo comfortabel mogelijk te voelen in zowel grotere als kleinere handen. De Share-knop is niet meer te vinden op de DualSense-controller, in de plaats werd een Create-knop toegevoegd. Die zou een soortgelijke functionaliteit hebben, maar zou toch verschillend zijn. Meer details maakte de fabrikant later bekend.

  Releasedatum

  Sony maakte bekend dat de PS5 eraan komt rond ‘Holiday 2020’. Daarmee bedoelen ze de feestdagen in het eindejaar. De PS4 werd in de VS gelanceerd op 15 november 2013, terwijl Europa op 29 november aan de beurt kwam. Mogelijk zal de PS5 ook tussen midden en eind november verschijnen. Al zal de PS5 zeker tijdens de kerstdagen beschikbaar zijn.

  © Sony
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer