More

  Sony onthult de interface voor de nieuwe PlayStation 5 (PS5)

  Advertentie

  -

  Sony heeft zopas de interface voor de toekomstige PlayStation 5 onthuld. Nieuw is het Control Center dat een heleboel opties geeft zonder het spel te verlaten. 

  In een blogpost en een 12-minuten durende video heeft Sony de gebruikersinterface voor de nieuwe PS5 onthuld. Het gaat om een eerste blik in de gebruikersinterface, dus ze waarschuwen ervoor dat bepaalde zaken nog lichtjes aangepast kunnen worden. De nieuwe interface werd specifiek gemaakt voor 4K-televisies, zo worden voortaan screenshots en video in 4K opgeslagen.

  Control Center

  Opvallende nieuwigheid is dat wanneer je het Control Center oproept, je niet meer uit de game gaat. De game blijft op de achtergrond zichtbaar. Ook kan je voortaan de activiteiten van je vrienden live volgen, zonder de game te verlaten of in een ander gedeelte van de gebruikersinterface terecht te komen. Het scherm van de andere speler verschijnt dan picture-in-picture op het scherm. Terwijl kan je praten en chatten.

  In Activities kan je voortaan ook allerlei zaken ontdekken over een game, zo kan je rechtstreeks vanuit de interface naar een bepaald level gaan of challenges voltooien. Dat kan voor sommige zaken allemaal zonder de game te verlaten. Sony belooft ook dat het switchen tussen verschillende games en de gehele interface sneller zal draaien dan ooit tevoren, doordat de software volledig herbouwd is. De PS5 wordt op 19 november uitgebracht.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer