SONS @ De Roma, Antwerpen: “Vuile garage punk om op los te gaan” (★★★★)

© Margit Vantoortelboom

SONS depot
© Margit Vantoortelboom

Donderdag 12 december bracht SONS stevige garage punk naar De Roma in Antwerpen. De band ging los, en het publiek zeker ook.

De jongens van SONS hebben het druk. In 2018 wonnen ze de Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Sindsdien zijn de vier niet meer te stoppen. Ze stonden al op de Lokerse Feesten, Rock Werchter, Pukkelpop en zijn ondertussen genomineerd bij de MIA’s in de categorie doorbraak.

SONS depot
SONS eerder deze maand in het Depot / © Margit Vantoortelboom

Puur & snel

Beginnen deed SONS met ‘Family Dinner’. Dat was meteen een knallende start. De set begon enorm energiek en er stonden meteen mensen mee te dansen. Dat bleef zo tijdens ‘Wanted Dead’. De sfeer zat meteen goed. Tijdens ‘Altruist’ begon de band zelf ook wat losser te komen. Het publiek genoot, en dus ook zij mochten genieten. De sfeer bij ‘Concrete Waves zat iets anders. De tekst van het refrein is iets makkelijker, en daardoor brulde het publiek volop mee. Hetzelfde effect was er bij ‘I Need A Gun’. Die song is iets monotoner, maar bracht een fijne afwisseling in de setlist. ‘Sunday’ was opnieuw meer wat we gewoon zijn van SONS. Puur en snel.

Toen ‘Naughty’ begon, voelde je het enthousiasme bij het publiek. Het iets bekendere nummer zorgde ervoor dat het publiek van De Roma weer helemaal bij de les was. Wanneer ze daarna ‘White City’ speelde, werd het een en al chaos. Vooral op het podium ging het er wild aan toe. Dat ging dan over in het iets donkerdere ‘Skin’. Het bracht een rustiger moment. Psychedelisch en duister, misschien zelfs wel het beste nummer van de set. ‘Tube Spit’ en ‘Keep On Going’ brachten de energie weer volledig op peil. De Roma ging los. ‘Waiting On My Own’ moest er zeker niet voor onderdoen. Rauw maar ritmisch, het kon zeker bekoren. Maar het hoogtepunt was toch ‘Ricochet. Crowdsurfers doken op, en er werd enthousiast bewogen op de muziek. Ook de band genoot zichtbaar.

“Overtuigend, krachtig en energiek.”

Toen ze na veel gejuich terugkwamen voor de encore, schudden ze maar liefst drie extra nummers uit hun mouw. De eerste daarvan was ‘I Wanna Be Your Dog’, oorspronkelijk van The Stooges. Dat was zeker een geslaagde keuze. Ook ‘Hautain’ sloeg aan bij de fans. De Roma werd afgebroken door het publiek (gelukkig niet letterlijk). De afsluiter ‘Do They See Me’ was een prachtige samenvatting van de set. Overtuigend, krachtig en energiek.

Wanneer de jongens van SONS ergens optreden, geven ze alles wat ze hebben. De sfeer zit goed, het energiepeil hoog en muzikaal zijn ze ook enorm sterk. Belgische, goed uitgevoerde garage punk, daarvoor willen wij ons bed wel uitkomen.

SONS depot
SONS eerder deze maand in het Depot / © Margit Vantoortelboom
Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
SONS @ De Roma, Antwerpen
sons-de-roma-antwerpen-vuile-garage-punk-om-op-los-te-gaan-%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85%e2%98%85Wanneer de jongens van SONS ergens optreden, geven ze alles wat ze hebben. De sfeer zit goed, het energiepeil hoog en muzikaal zijn ze ook enorm sterk. Belgische, goed uitgevoerde garage punk, daarvoor willen wij ons bed wel uitkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in