Sneeuw in het land

Gevaarlijke toestanden op de weg. Vanaf 8u is het in heel het land hevig beginnen sneeuwen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) raadt aan om verplaatsingen, indien mogelijk uit te stellen.

Tot 10 cm sneeuw verwacht men in grote delen van Vlaanderen, in Oost-, en West-Vlaanderen nog meer vallen. Daarom kunnen lokaal door de sneeuwval zich gevaarlijke situaties voordoen. Preventief gestrooid zout kan door de smeltende sneeuw weggespoeld worden, waardoor gladde plekken ontstaan. Het wordt dan ook aangeraden om verplaatsingen uit te stellen.

Door gladheid en sneeuw is de Jan Devos-tunnel afgesloten, alsook de Belliard tunnel en de Reyers-Meiser tunnel. Door de gladheid en sneeuw geraken vrachtwagens het viaduct van Vilvoorde zeer moeilijk op.

Waarschijnlijk problemen tijdens avondspits 

Doordat de neerslagzone traag over ons land trekt, wordt er ook voor de avondspits en voor de ochtendspits van dinsdag hinder verwacht. Door de hevige sneeuwval kunnen moeilijke rijomstandigheden ontstaan, rond 11u30 stond er een 600-tal km file op de Vlaamse snelwegen. Extra aandacht wordt ook gevraagd voor de op-, en afritten, deze kunnen gevaarlijk glad zijn.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in