More

  Snapchat, Spotify en Discord down: grote storing bij Google Cloud veroorzaakte problemen

  Advertentie

  -

  Snapchat, Discord en Spotify kampten dinsdagavond met problemen. Gebruikers konden geen foto’s of berichten sturen. Ook muziek luisteren lukte niet meer. Een probleem bij Google Cloud zou aan de basis van de problemen gelegen hebben.

  Dinsdagavond, tussen 18.45 en 19.40 kampten Snapchat, Discord en Spotify met grote problemen. Wereldwijd kwamen er tienduizenden meldingen binnen van gebruikers die geen berichten konden versturen of muziek konden luisteren. Zo kon je op Spotify enkel nummers beluisteren die lokaal opgeslagen waren. Op Downdetector.com en Allestoringen.be stroomden er duizenden meldingen binnen. Omstreeks 19.40 waren Spotify, Snapchat en Discord opnieuw te gebruiken en leken de grootste problemen voorbij.

  Een defect bij Google Cloud lijkt aan de basis te liggen van de problemen. Dat kampte gelijktijdig met Discord, Spotify en Snapchat met problemen. Een andere optie is een probleem bij een DNS-bedrijf. DNS kan men vergelijken met een routekaart of telefoonboek voor het internet. Ook deze zomer kampten een heleboel websites met een soortgelijk probleem. Toen waren er problemen bij Akamai DNS, dat is een bedrijf dat Domain Name System (DNS) en Content Delivery Netwerk (CDN) diensten levert aan grote bedrijven.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer