More

  Snapchat, Spotify en Discord down: gebruikers kunnen geen berichten versturen of muziek luisteren

  Advertentie

  -

  Veel gebruikers van Snapchat kampen met problemen, zo blijkt uit tal van meldingen op sociale media. Gebruikers kunnen geen foto’s of berichten sturen. Ook bij Spotify lijken er problemen aan de gang.

  Opnieuw loopt er iets mis in de Big Tech. Vanavond, sinds 18.45 kampt Snapchat met grote problemen. Wereldwijd komen er meldingen binnen van gebruikers die geen foto’s of berichten meer kunnen versturen. Het sociale medium, dat vooral door jongeren wordt gebruikt, kampte ook midden oktober met grote problemen. Op Twitter zijn tal van gebruikers die klagen over problemen. Ook op Downdetector.com en Allestoringen.be stromen er duizenden meldingen binnen. Voorlopig heeft Snapchat nog niet gereageerd op de problemen.

  Ook Spotify en Discord getroffen

  Ook bij Spotify zijn er problemen. Wie de app probeert te gebruiken, krijgt geen muziek meer afgespeeld. Enkel nummers die opgeslagen zijn op je telefoon of computer kunnen nog afgespeeld worden. Ook Discord is momenteel niet te gebruiken. Discord en Spotify zeggen de problemen te onderzoeken.

  Een defect bij Google Cloud lijkt aan de basis te liggen van de problemen. Dat kampte gelijktijdig met Discord, Spotify en Snapchat met problemen. Een andere optie is een probleem bij een DNS-bedrijf. DNS kan men vergelijken met een routekaart of telefoonboek voor het internet. Ook deze zomer kampten een heleboel websites met een soortgelijk probleem. Toen waren er problemen bij Akamai DNS, dat is een bedrijf dat Domain Name System (DNS) en Content Delivery Netwerk (CDN) diensten levert aan grote bedrijven.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer