More

  Het Zesde Metaal brengt nieuw album ‘Skepsels’ uit: Warme muziek met een cynische ondertoon (★★★★)

  Advertentie

  -

  Het sappige West-Vlaamse dialect. Voor de ene charmant, de ander vindt het boers en verstaat er niets van. Het nieuwe album ‘Skepsels’ van Het Zesde Metaal is op de wereld losgelaten en is voor iedereen het beluisteren waard. 

  Ze staan bekend om hun sterke, poëtische teksten in het prachtige West-Vlaamse dialect. Voor diegenen die het niet verstaan, op YouTube kan je de liedjes vinden met de tekst in het Algemeen Nederlands. De nuances zijn dan iets anders, maar je zal wel begrijpen waarover het nu precies gaat.

  Het album is alles wat je kan verwachten van Het Zesde metaal. Na 5 albums zijn ze helemaal terug van weggeweest. Nieuw in dit album is een samenwerking met Stefanie Callebout, de frontvrouw van SX en eveneens een West-Vlaamse. ‘De Onvolledigen’ is een echt en puur lied. Men zegt wel eens eenvoud siert en dat is hier zeker van toepassing. Het Zesde metaal heeft geen overvloedige effecten of een bombastisch orkest nodig om de perfecte sfeer te creëren.

  “Tid Van Ton”

  De single ‘Tid Van Ton’ begint meteen al als de beste meezinger. Iedereen kan luidkeels opwarmen met de “laaaalalaaaa” in het begin. De song gaat verder in een weemoedige sfeer. “Die tid van toen zou je dat ook zo geirne keer beleven? Ik vraag mie af waar es die tid van toen nu toch gebleven? Oh wat een leven.”, zingt Wannes Capelle. Toch besluit hij op het einde dat het vroeger niet per se beter was. “We kunnen beter”, besluit hij.

  Met de koude temperaturen deze week is dit het perfecte album als soundtrack van een warme en gezellige herfstavond. Nestel jezelf met een warme plaid in de zetel en luister naar wat Het Zesde metaal je te vertellen heeft. Een album die je zeker en vast aanzet tot denken.

  In februari en maart toeren ze rond in België en Nederland met hun nieuwe plaat. Zeker de moeite waard om nog te kijken voor een ticketje. Live zijn ze nog zo veel beter, de beleving nog zoveel intenser.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Met de koude temperaturen deze week is dit het perfecte album als soundtrack van een warme en gezellige herfstavond. Nestel jezelf met een warme plaid in de zetel en luister naar wat Het Zesde metaal je te vertellen heeft. Een album die je zeker en vast aanzet tot denken.Het Zesde Metaal brengt nieuw album 'Skepsels' uit: Warme muziek met een cynische ondertoon (★★★★)