More

  Single ‘Return To Dust’ is eerste single van nieuw album High Hi

  -

  Helemaal onverwacht is er nieuwe muziek van High Hi. Nieuwe single Return To Dust is de eerste song van hun nieuwe album dat in 2022 zal uitkomen.

  High Hi is het vehikel van Anne-Sophie Ooghe, Dieter Beerten en Koen Weverbergh. Ze brengen sinds 2014 muziek uit en groeiden gestaag en organisch uit tot een niet te missen talent in de Belgische muziekindustrie. Album Firepool betekende voor de band hun grote doorbraak met singles Daggers, Alligot en 94A9. 

  Vandaag zet de band een volgende stap in hun parcours. Tezamen met een platendeal bij Warner Music Benelux, pakken ze uit met de eerste single van het gelijknamige, nieuwe album. Ja, u leest het goed. Want naast een bomvolle festivalzomer vond High Hi ook de tijd om aan een nieuw album met tien tracks te schrijven.

  (lees verder onder de video)

  En daar is nu dus ook nieuwe muziek. “Return to Dust stond er vrij snel op,” aldus Dieter Beerten. “Een song over de drie fases in een mensenleven en over hoe alles eindig is, en dat ook helemaal ok is. Van de onbezonnen jeugd naar de iets ‘serieuzere’ fases. Met een zekere psychedelische feel, een echo van het leven, dat ook niet altijd loopt zoals je dat wil.”

  De song klinkt onmiskenbaar elektronischer dan we van High Hi gewoon waren. Ook productioneel klinkt het allemaal net iets grootser: dat is de verdienste van Daan Schepers (Bazart, Warhola, Eefje de Visser). Return to Dust is het nieuwste wapenfeit van High Hi dat de komende dagen in je hoofd blijft hangen. Wij zijn fan!

  High Hi live aan het werk zien kan op 18 februari 2022 in de AB Box. Tickets & info: abconcerts.be.

  Bekijk ook: Dilemma’s met High Hi op Brussel Brost 2021 

  Meer Must Discover?

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie