More

  Sing Along met alle hits van toen: Studio 100 weet hoe ze een feestje moeten bouwen

  Foto: Studio 100

  -

  Een bomvol Sportpaleis die meebrult met de hits van Studio 100, samen met Gert Verhulst en James Cooke, dat leverde een spetterende en vooral nostalgische show op. Samen met Het Huis Anubis, Amika, K3, Mega Mindy, Omdat het kan! en enkele verrassingsacts werd het dak eraf geblazen.

  Gisteravond vond de eerste van drie ‘Sing Alongs’ plaats in het Sportpaleis in Antwerpen. Op de affiche? Gert en James die samen met enkel Studio-100 figuren een meezingavondje organiseerden voor alle fans van toen en nu. Naast de aangekondigde namen doken ook Piet Piraat, Plop, Samson en Marie en zelfs Free Souffriau het podium op.

  De avond werd gevuld met achtergrondbeelden van alle succesvolle producties van Studio 100 (en dat zijn er heel wat), wat je wat emotioneel nostalgisch deed voelen. Gert en James zongen hits van Ghost Rockers, ROX, Galaxy Park, Prinsessia, Spring en nog vele anderen. De eerste ‘grote’ acts waren Piet Piraat, Plop en Mega Mindy. Die laatste wordt sinds twee jaar vertolkt door Lotte Stevens nadat Free Souffriau erna 15 jaar mee ophield. Als verrassing kwam Free plots het podium op, om de hits samen met de ‘huidige’ Mega Mindy mee te zingen, tot hysterie van het publiek. K3 sloot de eerste helft van het concert af, met hun grootste hits.

  Na de pauze werd het publiek nog wilder, Moora Vander Veken en Niels Destadsbader kwamen het podium op met hun act van de serie ‘Amika’. Zij speelden respectievelijk de rollen van Merel en Olivier. Een kleine kus bij het voormalige tv-koppel mocht daarbij niet ontbreken. Samson en Marie kwamen ook enkele hits van toen en nu zingen zoals ‘De Wereld is Mooi’ en ‘In de Disco’.

  Na Samson en Marie begon het publiek al te juichen, aangezien iedereen wist wie de volgende artiest zou zijn. Loek Beernink kwam als eerste Gert Verhulst vergezellen op het podium. Als haar hoofdpersonage ‘Nienke’ nam zij de meeste liedjes voor haar rekening. Toen de rest van de cast meekwam zingen op hits als ‘Het Geheim’ en ‘De Schat van Anubis’ was de avond compleet.

  Voor Iris Hesseling (Amber), Lucien van Geffen (Fabian), Vincent Banić (Mick), Vreneli van Helbergen (Patricia), Sven de Wijn (Jeroen) en Marieke Westenenk (Joyce) was het heel lang geleden dat ze samen nog op het podium stonden, maar het voelde als vanouds. Toen we rondgingen in het publiek met de vraag voor wie ze eigenlijk naar de ‘Sing Along’ kwamen was het antwoordt steevast ‘Anubis’. We konden ook enkele Nederlanders spreken die speciaal voor Anubis de grens waren overgestoken om hun idolen nog éénmaal aan het werk te zien.

  De cast zelf vertelde aan krant Het Nieuwsblad dat ze blij waren om samen nog eens op het podium te staan, en hun fans terug te zien die nu volwassenen zijn. De avond werd afgesloten met een afterparty van ‘Omdat het kan!’.

  Er zijn nog tickets voor de laatste show op 8 december via www.studio100.com

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie