More

  © Netflix

  ‘Shawn Mendes: In Wonder’ op Netflix – terug naar de roots

  -

  We begonnen eerder sceptisch aan deze documentaire. Hoewel we erg grote fan zijn van romantiek, leek de documentaire van Shawn Mendes voornamelijk over zijn relatie met Camila Cabello te gaan. Gelukkig werd het tegendeel gewezen, en verraste de documentaire ons sterk.

  Als je Shawn Mendes live ziet of op televisie bij awardshows, vergeet je af en toe dat hij ooit begon als een viner die covers postte. Zodra deze film je daar aan herinnert, besef je hoe ver hij écht is gekomen. Ja, opeens hadden we tonnen respect voor Shawn dat hij het al zo ver geschopt had. Zeker als we de video’s zagen verschijnen van Shawn Mendes in zijn tienerjaren, met zijn stem zoals we die op zijn debuutalbum konden vinden. Nostalgie tot en met!

  Terug naar de roots

  Waar de documentaire nog in slaagt: het menselijke in de artiest naar voren brengen. Zo gaat Mendes op bezoek bij zijn familie, en toont hij de kijker zijn favoriete plek in zijn geboortestad. We leerden voor het eerst zijn vrienden kennen, en zagen wat een goede band hij met zijn ouders en kleine zus heeft. Dat was voor ons één van de leukere delen van de documentaire.

  © Netflix

  Wat voor ons ook een boeiend en pakkend moment blijft: het afzeggen van de show in São Paolo. We vonden de stukken over de gezondheid van zijn stem op zich al interessant, en toen hij plots een gezwel aan zijn stembanden kreeg, zorgde dat voor enkele erg emotioneel geladen beelden. De drukke rijen van wachtende mensen werden vlak voor het openen van de deuren naar huis gestuurd, met tranen van de fans als gevolg. Op zo’n moment zag je wat een druk zo’n beslissing op een artiest zet. Het was boeiend de andere kant van het verhaal te kunnen zien. 

  Tactvolle zelfpromotie

  Mendes speelde het erg slim door enkele van de nieuwe liedjes van het album Wonder te teasen tijdens studiosessies. Zelfs wij moeten toegeven dat het ons zin geeft om het album te beluisteren zodra het op 6 december te streamen valt. Hopelijk is het net zo goed als de documentaire doet lijken. 

  Als deze onderwerpen jouw interesse opwekken, is de documentaire zeker het bekijken waard! ‘Shawn Mendes: In Wonder’ is nu beschikbaar op Netflix.

  Check de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie