More

  Serie om te bingewatchen: The Rain

  Advertentie

  -

  Een apocalyptisch Scandinavië, ondergrondse bunkers, dodelijke regen en Deense jongeren die er proberen te overleven. Na ‘La Casa de Papel’ heeft Netflix opnieuw een sterke Europese Netflix Original uitgebracht: ‘The Rain’. 

  Vluchten voor de regen, iedereen doet het wel is, maar in het apocalyptische Denemarken moet het wel. Wolken van dodelijke regen bedreigen Scandinavië, gelukkig heeft de vader van de jonge Simone en haar broertje Rasmus toegang tot een hypermoderne bunker. Vader vertrekt al snel om de wereld te redden, waarna hun moeder al snel overlijdt.

  De jonge Simone en Rasmus overleven en blijven zes jaar in de bunker, tot de zuurstofvoorraad opgeraakt. Een bende jongeren dringt hun bunker binnen, maar al snel gaan ze samen op pad om te overleven. Een zoektocht naar hun vader, een wondermiddel tegen de dodelijke regen en een antwoord op de grote waarom-vraag.

  ‘The Hunger Games’ meets ‘The Walking Dead’

  In de eerste aflevering valt vooral de sterke Simone (Alba August) op. We zien broer en zus doorheen de zes jaar opgroeien in hun veilige bunker, wachtend op de terugkeer van hun vader. Eens hun eten opgeraakt en ze bunker moeten verlaten, moeten ze op zoek naar een nieuwe veilige schuilplaats. In dat opzicht heeft ‘The Rain’ veel weg van ‘The Walking Dead’. Ook fans van ‘The 100’ en ‘The Hunger Games’ zullen deze reeks op een dagje verslinden.

  ‘The Rain’, nu beschikbaar via Netflix.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer