More

  Serie om te bingewatchen: La Casa de Papel

  Advertentie

  -

  “La Casa de Papel” kan je reeds sinds december op Netflix vinden. Deze Spaanse topreeks (letterlijk vertaald: het huis van papier) draait rond het perfecte roofplan van “El Professor”. Samen met 8 overvallers probeert hij 2,4 miljard euro te stelen.

  Op 11 dagen 2,4 miljard euro drukken in de Koninklijke Munt van Spanje: dat is het plan van de Professor. Samen met 8 dieven probeert hij de politie aan het lijntje te houden, zodat ze 11 dagen ongestoord kunnen geld drukken. Uiteraard hebben ze ook te maken met ontsnappingspogingen van gijzelaars, listen van de politie en losse eindjes.

  Spaanse topserie

  Het verhaal wordt verteld door één van de overvallers zelf: Tokyo. Alle overvallers hebben zichzelf een naam van een stad gegeven om anoniem te blijven. Vanuit een hangar, op een afstand van de Koninklijke Munt onderhandelt de Professor met de politie.

  De serie is uiteraard Spaans, maar dat merk je al snel niet meer. Tegen het einde van de serie heb je  wel wat Spaanse scheldwoorden leren kennen, maar dat kan altijd maar van pas komen.

  © Netflix / La Casa de Papel

  Netflix

  Oorspronkelijk waren de eerste negen afleveringen zo’n 70 minuten lang. Netflix heeft deze herwerkt naar dertien afleveringen van 45 minuten. De origingele serie is in Spanje ook in twee delen uitgezonden, Netflix voegt 6 april ook de laatste afleveringen toe aan zijn catalogus. Liefhebbers van films zoals “Inside Man”, moet zeker naar “La Casa de Papel” kijken.

  “La Casa de Papel”, nu te bekijken op Netflix.

   

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer