More

  © Channel 4

  Serie ‘It’s a Sin’ met Olly Alexander (Years & Years) binnenkort te zien op Canvas

  -

  Canvas zal binnenkort de vijfdelige reeks It’s a Sin uitzenden. De reeks volgt drie jonge homoseksuele mannen die in de jaren ’80 van het platteland naar Londen verhuizen. Aanvankelijk kennen ze elkaar niet, maar later gaan ze samenwonen. Terwijl ze volop van het leven genieten, worden ze geconfronteerd met het opkomende HIV-virus.

  De reeks werd in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden door Channel 4 en was – bij de release – de best bekeken drama serie ooit voor de zender. De reeks deed door zijn expliciete scènes heel wat stof opwaaien in het VK. Het is een dramareeks, maar ze is doorspekt met humor en schildert met veel verve het bruisende homomilieu in het Londen van die tijd. De soundtrack is helemaal up to date met klassiekers van Pet Shop Boys, Kate Bush, Kelly Marie, Blondie, Erasure en Culture Club.

  Niet te missen

  It’s a Sin werd geschreven door Russell T Davies (Queer as Folk, Casanova, Doctor Who), die zich baseerde op zijn eigen ervaringen. Muzikant Olly Alexander (Years & Years) en de minder bekende acteurs Omari Douglas en Callum Scott Howells spelen de hoofdrollen, naast grote namen als Stephen Fry en Keeley Hawes (Bodyguard, Spooks, Line of Duty).

  Met de huidige pandemie is It’s a Sin een niet te missen serie, die de dreiging van het HIV-virus in de 80’s duidelijk maakt. De angst van de homogemeenschap in die tijd en de manier waarop zij met de situatie omgingen, van voorzichtigheid over ontkenning tot roekeloosheid, worden pakkend in beeld gebracht. Op IMDB kreeg de reeks een quotering van 8,8 op 10.

  It’s a Sin: vanaf woensdag 5 mei om 22.15 u. op Canvas en meteen integraal op VRT NU

  Check de trailer

  BronCanvas
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie