More

  © Lennert Madou

  Sergio Herman opent midden juli nieuw Antwerps restaurant Le Pristine

  -

  Op dinsdag 14 juli opent Sergio Herman een nieuwe zaak in het centrum van Antwerpen. Le Pristine serveert Italiaanse keuken met een Zeeuwse touch.

  Het is een moeilijke tijd voor de horeca, maar dat houdt de Nederlandse sterrenkok Sergio Herman niet tegen om een nieuw restaurant te openen. Midden juli start hij namelijk met Le Pristine en Le Pristine Café in het modecentrum van Antwerpen.

  De laatste maanden heeft het kernteam van Le Pristine zich zorgvuldig kunnen voorbereiden om dit project in al zijn glorie te openen voor het grote publiek. Het nieuwste restaurant van Sergio Herman combineert Zeeuwse terroir met Italiaanse flair en breekt sterk met alles wat hij eerder al heeft neergezet. Ook het interieur mag er wezen. “Samen met de interieurontwerpers Peter Bundgaard en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen uit Denemarken hebben we in die lijn het hele project doorgetrokken. Elk detail is welbewust gekozen. Van het Belgische linnen en arduin tot het Dutch design van bevriende ontwerpers”, legt Sergio Herman uit.

  Barfood in Le Pristine Café

  In Le Pristine Café, vooraan in het pand, kan men overdag terecht voor een snelle lunch en gerechten uit de houtoven in combinatie met smaakvolle cocktails en wijnen per glas. Vanaf 16 uur start het aperitiefmoment en wordt er barfood & antipasti geserveerd. Dit café-concept onderscheidt zich van het restaurant vanwege het laagdrempelige karakter en omdat hier niet gereserveerd dient te worden. Ideaal als stop tijdens het winkelen of als pauzemoment.

  De keuken van het fine casual Le Pristine restaurant brengt een unieke mix van traditie en innovatie met een uitgebreide en gebalanceerde wijnkaart die daar perfect bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst vindt men terug in de vis, schaal- en schelpdieren op de menukaart. Het restaurant beschikt over een overdekte patio en een ruim buitenterras die beide afgesloten zijn van de drukte van de stad. Zowel voor het restaurant als de patio zal gereserveerd kunnen worden. Dagelijks zullen er ook enkele tafels beschikbaar zijn voor last-minute reserveringen.

  Reserveren voor Le Pristine restaurant kan vanaf dinsdag 23 juni om 08.00 uur via www.lepristine.com.

  BronPB
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie