More

  ‘Sense8’ op Netflix is onze eerste Must Watch: actie, humor, gender en seksualiteit van The Wachowskis

  ‘Sense8’ op Netflix is onze eerste Must Watch: actie, humor, gender en seksualiteit van The Wachowskis

  -

  Het was een van de duurste series ooit voor Netflix, toch kon Sense8 nooit doorbreken bij het grote publiek. Het is onze allereerste Must Watch.

  Ondergewaardeerd is Sense8, het paradepaardje van de Wachowskis-zussen, bekend van onder andere The Matrix. In de sci-fi serie zijn acht personen mentaal met elkaar verbonden na de zelfmoord van een vrouw genaamd Angelica. De acht – oftewel de sensates – kunnen met elkaar communiceren en hun wijsheden, ervaringen en talenten met elkaar delen.

  Een van de duurste producties

  De serie zet onderwerpen zoals gender en seksualiteit actief in de kijker, maar is vooral een entertainende topproductie. Zo combineren ze heel wat actie met humor in de reeks. Van spectaculaire achtervolgingen in Nairobi, tot martial arts scènes in Seoul. Sense8 volgt in de eerste twee seizoenen de persoonlijke verhalen van de verschillende sensates. Onder andere die van een IJslandse DJ, een Duitse crimineel en een Koreaanse zakenvrouw/

  De reeks staat bekend als één van de duurste series ooit. Gemiddeld koste een aflevering Sense8 negen miljoen dollar. Dat komt vooral door het groot aantal locaties waar er gefilmd wordt. Doorheen de reeks werd zowel in San Fransisco, Londen, Chicago, Mumbai en Seoul gefilmd. Door het beperkte kijkpubliek en de hoge kosten werd de reeks na twee seizoenen en een extra lange eindaflevering uitgezwaaid.

  Sense8, nu te bekijken op Netflix.

  Abonneer je op onze Must Watch-tips, zo ben je meteen op de hoogte.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer