More

  Sense8: Grand Finale

  Advertentie

  -

  Sense8 is er voor een allerlaatste keer terug. De sublieme reeks van de zusjes Wachowski, werd afgelopen jaar na zijn tweede seizoen afgevoerd (voornamelijk door de hoge kosten). Uiteindelijk besliste Netflix – na sterk aandringen van de fans – om een twee uur durende slotaflevering te maken. 

  De sensates zijn weer terug, ditmaal voor een allerlaatste keer. Netflix gaf groen licht om een tweeënhalf uur durende finale te maken.

  De serie vertelt het verhaal van een groep mensen (sensates genaamd), die met elkaar op telepathische wijze verbonden zijn. Ieder personage, kan met zijn eigen persoonlijke sterktes in een ander lid van de cluster “springen” en deze te hulp schieten. De reeks toont vooral de sterke verbondenheid tussen verschillende mensen, van allerlei afkomsten en geaardheden.

  Actie en humor

  Naast de boodschap van liefde, combineert Sense8 vooral heel wat actie met humor. Van spectaculaire achtervolgingen in Nairobi, tot martial arts scènes in Seoul. Sense8 volgt in de eerste twee seizoenen de persoonlijke verhalen van de verschillende sensates. Onder andere een Ijslandse DJ, een Duitse crimineel en een Koreaanse zakenvrouw worden gevolgd.

  Één van de duurste series

  De reeks staat bekend als één van de duurste series ooit. Gemiddeld koste een aflevering Sense8 negen miljoen dollar. Dat komt vooral door het groot aantal locaties waar er gefilmd wordt. Doorheen de reeks werd zowel in San Fransisco, Londen, Chicago, Mumbai en Seoul gefilmd.

  De finale werd ondermeer grotendeels in Parijs, Napels en Berlijn gefilmd, maar de productie strak ook in ons land neer. De ruines van Villers Abbey, in het Waals-Brabantse dorpje Villers-la-Ville zijn in de reeks te zien. Indien je de reeks nog niet gekeken hebt is het zeker de moeite waard.

  Sense8, de allerlaatste aflevering beschikbaar op Netflix.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer