More

  Sea Girls @ AB Club: Een feestje (★★★★)

  -

  Sea Girls zou normaal hun debuutalbum komen voorstellen in AB Club. Twee lange coronajaren later, kunnen ze er eindelijk optreden. Hun debuutalbum Open Up Your Head stelden ze voor, maar ze voegden daar meteen album nummer twee Homesick aan toe. 

  Al twee jaar trad Sea Girls niet meer op op het Europese vasteland. Maar ze zijn zeker niet roestig geworden. Het Brusselse optreden was het tweede van een Europese tournee. De band heeft het performen gemist, zoveel is duidelijk. De energie spat ervan af.

  Sea Girls
  © Anne de Nijs

  Openingnummer Hometown is meteen een schot in de roos. Dat houden ze vol met Violet en Lonely. Wanneer ze Someone’s Daughter Someone’s Son spelen, wordt het publiek razendenthousiast. het is namelijk de eerste keer dat Sea Girls dat nummer live brengt. Ook gloednieuw nummer DNA kan al op veel steun rekenen.

  Goede setlist

  Sea Girls kan het publiek perfect bespelen. De band maakte vooraf een heel goede setlist. Ze wisselen hun vrolijke, wilde nummers perfect af met minder bekende of rustigere exemplaren. Zo zorgde bijvoorbeeld Cute Guys voor een mooie afwisseling. De band bracht ook enkele mooie meezingers mee. Zelfs als je hun muziek niet goed kent, brengen ze de sfeer erin met nummers als Lucky en Do You Really Wanna Know. Het zijn nummers die je meteen kan meebrullen.

  Sea Girls
  © Anne de Nijs

  Feestje in het publiek

  Tijdens Damage Done kwam zanger Henry Camamile van het podium en danste hij mee in de zaal. Er is geen beter recept voor een feestje. Het publiek sprong dolenthousiast in het rond. Ook afsluiter All I Want To Hear You Say zorgde voor een rondspringend publiek. Dat hun oudere nummers nog mogen passeren is fijn.

  Sea Girls
  © Anne de Nijs

  De Engelse indierockers zorgden voor een leuke avond voor de bezoekers van AB Club. Ze brachten een mooie mix van oude en nieuwe nummers, maar ook van drukke en zachte nummers. Tijdens de set werd niet veel gepraat, maar wanneer ze het deden was het wel gepast. Sea Girls bestaat uit perfecte entertainers. Een plezante avond verzekerd!

   

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie