More

  San Holo brengt twee nummers debuutplaat ‘Album1’ uit

  Advertentie

  -

  Het aftellen naar het langverwachte debuutalbum Album1 van de Nederlandse San Holo is echt begonnen. De Nederlandse producer bracht deze week met worthy en lift me from the ground twee singles uit van zijn, nog uit te brengen, debuutplaat uit. 

  Nederlandse producer San Holo (een pseudoniem voor Sander van Dijck) bekend van zijn megahit ‘Light’, heeft in de aanloop van zijn debuutalbum ‘Album1’, twee singles uitgebracht. De grondlegger van Future Bass staat deze zomer op de grootste festivals, met onder andere Coachella, Tomorrowland en Ultra Music achter de kiezen. Singles ‘worthy’ en ‘lift me from the ground’, zijn twee erg verschillende nummers. ‘worthy’ is het eerste nummer dat hij schreef voor zijn aanstormende langspeler.

  Twee complementerende nummers

  Een blend van electronica en indie-folk, daar valt ‘worthy’ ergens te plaatsen. Voor van Dijck is het ook een erg belangrijk nummer: “Voor veel tracks geldt dat ik er na verloop van tijd niet echt verliefd meer op was, waarna ik ze heb verbouwd of zelfs volledig van het album heb geschrapt. ‘worthy’ echter niet. Ik voelde er direct een speciale band mee en dat gevoel is nooit meer weggegaan.”

  “Hoewel ‘Worthy’ een heel belangrijke track voor mij persoonlijk is, heb ik echter niet het gevoel dat ‘worthy’ per definitie een hit is. Daarom laat ik het hand in hand gaan met ‘lift me from the ground’.” SAN HOLO

  Tweede single ‘lift me from the ground’ is dan weer een erg ander soort nummer. De single, in samenwerking met Sofie Winterson, is een erg poppy dancetrack. Met de twee nummers toont van Dijck ons ook zijn extreme veelzijdigheid. Met ‘lift me from the ground’ geeft hij de hybride in zijn werk weer. Een perfecte combinatie van analoge instrumenten en elektronische klanken. Het zou de voorbode zijn van de nieuwe weg die hij inslaat.

  San Holo’s Album1 verschijnt eind september. Een Belgische show wordt later dit jaar aangekondigd. Meer informatie: sanholo.com

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer