More

  Samsung stelt nieuwe Z Fold3 en Flip3 voor: vanaf vandaag te bestellen

  Advertentie

  -

  Samsung heeft woensdag zijn nieuwe generatie opvouwbare smartphones onthuld. De Galaxy Z Fold3 en Galaxy ZFlip3 zijn de derde generatie Samsung-smartphones met vouwbare schermen.

  Samsung gelooft in opvouwbare smartphones en stilaan wagen concurrenten zich ook aan vouwtelefoons, zo verkoopt Xiaomi de Mi Mix Fold. Samsung introduceerde de eerste Z Fold in 2019. De Z Flip kwam er in 2020 bij. De nieuwste generatie van de toestellen beschikken over een sterker frame van Armor Aluminium. Daardoor zou het apparaat sterker moeten zijn dan zijn voorgangers. Een verbeterde technologie met kortere borstelharen moet ervoor zorgen dat geen stof en andere deeltjes in het plooischarnier belanden.

  De vouwtelefoons zijn tevens uitgerust met een waterbestendigheidsrating van IPX8, daardoor kunnen ze een halfuur op 1,5 meter diepte liggen. Al zijn ze “niet geschikt” voor onderdompeling in de zee of het zwembad en zijn de toestellen niet stofbestendig. De toestellen kunnen probleemloos zo’n 200.000 keer open en dicht geklapt worden, aldus Samsung.

  Z Fold3: selfiecamera onder scherm

  De Z Fold3 beschikt over een 7,6-inch Infinity Flex display en een 6,2-inch cover scherm. Het scherm zou 29% helderder zijn dan zij voorganger en gebruikt tegelijkertijd minder energie. Het scherm beschikt over een 120Hz refresh rate. De S Pen, die je kent van de Note, zal te gebruiken zijn op de Fold3. Er zullen twee opties beschikbaar zijn: de S Pen Fold Edition en de S Pen Pro. Beiden zijn uitgerust met een punt die zich terugtrekt bij teveel druk. Zo kan je het scherm niet beschadigen. De huidige versies van de S Pen zijn niet geschikt voor het scherm.

  De selfiecamera die zit onder scherm verwerkt. Achteraan vind je een ultragroothoeklens, een groothoekcamera en een telelens.

  Ook de Flex mode werd aangepakt, hierdoor kan je meer tegelijkertijd doen. Zo kan je bijvoorbeeld tijdens het videobellen op het bovenste scherm, aantekeningen maken op het onderste scherm. Het toestel verschijnt in drie kleuren en zal beschikbaar zijn vanaf 1.799 euro.

  © Samsung

  Z Flip3: 450 euro goedkoper

  De Flip3 beschikt ook over een 6,7-inch scherm. Er zit tevens een schermpje aan de voorkant, die zie je wanneer het toestel dichtgevouwen is. Al blijft dat met zijn 1,9-inch behoorlijk klein.

  Op het toestel vind je groothoeklens en een ultragroothoeklens. Om deze te gebruiken hoef je het toestel niet eens te openen. De selfiecamera is in tegenstelling tot de Fold3 wel zichtbaar op het scherm. De grootste nieuwigheid van de Flip3 is de prijs. Zo zal het toestel ‘slechts’ 1.049 euro kosten. Dat is 450 euro minder dan zijn voorganger. Beide toestellen zijn vanaf vandaag te pre-orderen. In de winkel vind je ze vanaf 27 augustus, pre-orders worden op 20 augustus geleverd.

  © Samsung

  Bekijk de Z Fold3 bij Coolblue, vanaf 1.799 euro (aff.)

  Bekijk de Z Flip3 bij Coolblue, vanaf 1.049 euro (aff.)

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer