More

  Samsung stelt nieuwe plooibare smartphone Galaxy Z Flip voor: voor 1500 euro van jou

  Advertentie

  -

  Smartphonefabrikant Samsung onthulde vandaag zijn nieuwe plooibare smartphone Galaxy Z Flip. In tegenstelling tot de voorganger, Samsung Galaxy Fold, plooit het toestel nu horizontaal in twee delen, in plaats van verticaal. 

  LEES OOK: Alles wat je moet weten over de nieuwe Galaxy S20

  Het toestel is ontworpen met het allereerste vouwbare glas. Het 6.7-inch scherm vouwt zich tot een compacte vorm ter grootte van je handpalm. Het ontwerp doet ons daarbij denken aan de vroegere klaptelefoons. Davy Moons, Marketing Manager Mobile bij Samsung Benelux: “De Galaxy Z Flip is gemaakt voor wie graag een compacte smartphone wil, die in je broekzak of handtas past, maar niet wil inboeten op vlak van scherm. Dankzij het vouwbare display ben je slechts één simpele click verwijderd van je favoriete content op een groot scherm.

  https://www.youtube.com/watch?v=UVxyXzaCI34

  Opvouwbaar scherm

  De Galaxy Z Flip is ontworpen voor ultieme draagbaarheid en kan worden gevouwen tot de grootte van een portemonnee, waardoor het gemakkelijk in een zak of tas past. Eenmaal geopend verdubbelt het schermformaat tot 6,7-inch AMOLED. De Galaxy Z Flip is voorzien van een Infinity Flex Display met buigbaar Ultra Thin Glass (UTG) van Samsung, waardoor het ontwerp slanker dan ooit is voor een opvouwbaar apparaat. De gecentreerde in-display uitsparing betekent ook geen notch en afleiding op Samsung’s allereerste scherm met 21.9:9 verhouding.

  De Galaxy Z Flip’s Hideaway Hinge is een technisch hoogstandje. Het wordt ondersteund door een dubbel CAM-mechanisme – klein maar geraffineerd ontworpen om ervoor te zorgen dat elke flip en vouw soepel en stabiel is. De smartphone kan onder verschillende hoeken open blijven staan, zoals een laptopscherm dat ook kan. Het scharniersysteem integreert ook de nieuwe sweeper-technologie van Samsung, die gebruik maakt van nylon vezels, gemaakt met micro-hoogtesnijtechnologie, om vuil en stof af te weren.

  © Samsung

  Wat kan je met de Galaxy Z Flip doen?

  Met een prijs van zo’n € 1500 rijst natuurlijk de vraag wat je exact met de Galaxy Z Flip kan doen. Samsung heeft hierover nagedacht en verschillende functies voorzien. Zo kan de Galaxy Z Flip opengevouwen in vrijwel elke hoek openstaan, waarmee selfies die meer van de wereld om je heen laten zien en videochats met Google Duo ineens mogelijk zijn. Bovendien kan dit allemaal handsfree.

  Samsung werkte nauw samen met Google om Flex mode te ontwerpen: een op maat gemaakte gebruikerservaring voor de unieke voorwaartse vouwvormfactor van Galaxy Z Flip. Wanneer het apparaat vrijstaand is, splitst het display zich automatisch op in twee 4-inch schermen, om gemakkelijk content te bekijken op de bovenste helft van het display en deze te bedienen op de onderste helft. Bekijk en navigeer gemakkelijk op YouTube – stream aan de bovenkant terwijl je zoekt naar andere video’s, beschrijvingen leest en opmerkingen schrijft aan de onderkant.

  Game Changing Camera: De Galaxy Z Flip staat letterlijk op zichzelf, zodat je onderweg meer kunt vastleggen – van getimede groepsfoto’s tot levendige nachtelijke content. Zo creëer je social media-content vanuit de beste hoek, volledig handsfree. Leg verbluffende Night Hyperlapse-video’s of levendige opnamen bij weinig licht vast met de Night-modus – geen flitser nodig. Met het toestel gesloten maak je snel met één hand hoogwaardige selfies met behulp van de camera aan de achterkant. Bovendien is video-opname met een 16:9-verhouding mogelijk en is daardoor perfect voor social media-platforms. Op de achterkant zijn twee 12MP-camera’s aangebracht.

  Ook in gesloten toestand blijf je op de hoogte: zo is een klein scherm aan de buitenkant geplaatst waarop de tijd, batterijstatus of notificaties verschijnen.

  Beschikbaarheid

  De Galaxy Z Flip zal in beperkte hoeveelheid beschikbaar zijn in Mirror Purple en Mirror Black, in geselecteerde markten, waaronder België, op 21 februari 2020, gevolgd door Mirror Gold in bepaalde landen. Het toestel zal zo’n € 1500 kosten.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer