More

  Samsung lanceert verpakkingen die je kan omtoveren tot huis voor je huisdieren

  Advertentie

  -

  Samsung verpakt vanaf dit jaar alle lifestyletelevisies in duurzame verpakkingen. Daarmee wilt het technologiebedrijf een belangrijke stap zetten in het verkleinen van zijn ecologische voetafdruk. Bovendien laat het bedrijf klanten glimlachen met de verpakkingen die omgebouwd kunnen worden tot handige én leuke huishoudelijke items, zoals huizen voor huisdieren.

  Samsung’s nieuwe duurzame verpakkingen zijn gemaakt van milieuvriendelijk golfkarton en op elke kant voorzien van functionele en grappige ontwerpen. Zoals kleine opbergtafels en huizen voor huisdieren. Op deze manier maakt Samsung recyclen voor klanten eenvoudiger en wordt creatief hergebruik van verpakkingsmateriaal gestimuleerd. Samsung plaatst bewust ontwerpen van huishoudelijke items op de verpakkingen, omdat mensen naast hun tv vaak opbergplanken, tijdschriftrekken en kattenmanden zetten.

  Voor alle lifestyle televisies

  Vanaf dit jaar worden alle televisies uit de lifestyleseries The Serif, The Frame en The Sero in de nieuwe duurzame verpakkingen geleverd. In de verpakkingen vinden klanten een QR-code waarmee ze een handleiding kunnen downloaden voor het in elkaar zetten van de ontwerpen. Door middel van de stippellijnen kunnen ze de dozen makkelijk uitsnijden en de onderdelen monteren.

  © Samsung

  In het kader van de lancering van de nieuwe duurzame verpakkingen, organiseren het Britse lifestylemagazine Dezeen en Samsung een wereldwijde ontwerpwedstrijd. Hiermee worden televisiekopers uitgedaagd om zélf items te ontwerpen met de kartonnen doos van hun tv. De meest unieke en praktische ontwerpen worden toegevoegd aan de ontwerphandleiding van Samsung.

  Duurzame lifestyle

  “Meer en meer consumenten vinden duurzaamheid belangrijk,” vertelt Peter Vanden Bossche, Marketing Manager TV bij Samsung Benelux. “Ook bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We geven de hoogste prioriteit aan het milieu, vanaf het moment dat de productplanning begint totdat een product definitief wordt weggegooid. Door onze lifestyletelevisies milieuvriendelijk en creatief te verpakken, combineren we de steeds duurzamere lifestyle van mensen met een leuke activiteit. Eerder dit jaar won Samsung de CES 2020 Innovation Awards voor dit ecologische verpakkingsconcept. Daar zijn we best trots op.”

  © Samsung
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer