More

  Sam Fender zorgt voor warm kerstnummer ‘Winter Song’

  © Margit Vantoortelboom

  Sam Fender zorgt voor warm kerstnummer ‘Winter Song’

  -

  Sam Fender is er met kerstnummer om iedereen een hart onder de riem te steken. Het is een cover van een song die oorspronkelijk uitgebracht werd door Lindisfarne. ‘Winter Song’ is onze Must Discover.

  De Brit Sam Fender werd met zijn debuutplaat ‘Hypersonic Missiles’ internationaal geprezen door de muziekpers, maar nu is hij op weg om ook kerst te veroveren. Hij coverde daarvoor het 70’s nummer ‘Winter Song’. Oorspronkelijk werd dat geschreven door Allan Hull, de frontman van Lindisfarne. Een band die vooral in de regio Newcastle succes had.

  “Ze waren even betekenisvol voor Newcaste, als The Beatles voor Liverpool waren. Ze hebben nooit de duizelingwekkende hoogte bereikt van John Lennon en zijn mannen, maar in zanger en songschrijver Alan Hull, hadden ze een artiest waarvan zijn muziek duizenden raakte en bereikte, en waar honderdduizenden Geordies, generaties later, nog steeds trots op zijn.” In de song klinkt Fender anders dan gewoonlijk. Zo werd de song bewust sober gehouden, met enkel de stem en gitaar van de man in de hoofdrol. Een pakkend schouwspel die geen ziel onberoerd laat. Met de song wilt Fender ook aandacht vestigen op diegenen die dakloos zijn. De lyric video maakte hij samen met een organisatie die zich voor daklozen inzet.

  Check ‘Winter Song’ van Sam Fender

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie