More

  Ruby Grace, Tsar B en DVTCH NORRIS @ Ancienne Belgique, AB Club: Talenten van morgen

  Advertentie
  Advertentie

  -

  De Coca-Cola Sessions in Ancienne Belgique vierde zondagavond zijn tiende verjaardag met een XL-editie. Maar liefst vijf artiesten stonden op de line-up. Wij gingen kijken hoe het er bij Ruby Grace, Tsar B en DVTCH Norris aan toe ging.

  Ruby Grace (★★★1/2)

  Aangenaam verrast waren we toen we de singles ‘Lipgloss’ en ‘Glitter’ van Ruby Grace te horen kregen. De Hasseltse maakt elektropop die zijn oorsprong in een universum van kleurrijke zoetigheid heeft, maar waar vooral haar prachtige stem in de kijker staat. En die zoete wereld nam ze ook tijdens haar liveshow in de AB Club mee. Ruby Grace, die tijdens het zingen vrolijk van links naar rechts huppelt, lijkt zo uit pakweg Alice in Wonderland te komen. Of moeten we Ruby Grace in Wonderland zeggen?

  Naast de opvallende verschijning wist ze ook muzikaal haar mannetje te staan. Zo kregen we ‘Glitter’ in een versie die nét iets harder en zoeter klonk, maar waar vooral de dansbaarheid opviel. Net hetzelfde ontstond bij laatste single ‘Jawbreaker’: dansen werd de regel, stilstaan werd verboden. Ruby Grace is zoet en onschuldig, maar is vooral klaar voor veel meer. Ze wordt ongetwijfeld de volgende popsensatie van ons land (én ver daarbuiten).

  © Steven Elias

  Tsar B (★★★★)

  Justine Bourgeus leerde je voor het eerst kennen als violiste van School Is Cool. In 2016 zag haar solocarrière het levenslicht met o.a. songs ‘Escalate’ en ‘Swim’. Naarstig timmerde ze verder aan haar solo-pad, dat haar in 2018 tot haar debuut ‘The Games I Played’ leidde.

  Tsar B heeft in de loop der jaren flink wat ervaring opgedaan, iets wat duidelijk merkbaar was in de broeierige AB. De band bracht zweterige versies van de excellente R&B tracks die Bourgeus de laatste jaren creëerde. Zo brachten The Subs met laatste single ‘Flesh & Bones’ een herwerking van de originele track van Tsar B. Die versie, hetzij in een rustigere toon, kregen we te horen in AB Club: wat hielden we ervan! Verder werden diep geladen bassen meermaals op de AB Club afgevuurd, met hoogtepunten in de vorm van o.a. ‘Escalate’ en ‘Brazil’. Damn. Tsar B blijft onmiskenbaar dé R&B-elektro Queen.

  DVTCH NORRIS (★★★★)

  DVTCH NORRIS is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip binnen de Belgische hiphopmuziek. De Antwerpse Fahad Seriki stond zondagavond niet alleen op het podium, maar werd ondersteund door dj en producer Ashley Morgan. DVTCH stond geen moment stil. De man loop, sprong en bewoog als een gek, waardoor hij meermaals tussen de songs op adem moest komen.

  De man bracht een show om U tegen te zeggen. DVTCH wist zich vanaf moment één geliefd te maken met zijn spontane bindteksten en grappige hyperactiviteit, maar wist tegelijk ook te knallen met zijn muziek. Zo ging het reeds gevaarlijk hard op tweede ‘Save Us’ en bracht hij ‘Ignorance’ voor de country boys & girls. Beter werd het nog toen DVTCH gezelschap kreeg van Yann Gaudeuille op ‘Seeking Closure’ en ‘Blessed’. Die laatste kregen we trouwens een tweede keer te horen, nadat iemand om “nog eentje” vroeg. Iets waar DVTCH gretig op inging. Samen met Yann ging DVTCH NORRIS er met een knal uit. Het einde van een avond vol talent, waar we ongetwijfeld nog veel van gaan horen.

  © Steven Elias
  © Steven Elias
  © Steven Elias
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie