More

  Rode gloed en vieze auto’s: saharazand/saharastof komt naar België (2022)

  Rode gloed en vieze auto’s: saharazand/saharastof komt naar België (2022)

  -

  De zonsondergang zal morgen een stuk roder kleuren, dat komt omdat er saharastof onderweg is naar België en Nederland. Het stof kan ook voor een rood laagje op je auto zorgen.

  Morgen is het de moeite waard om eens naar de zonsondergang te kijken, want tegen de avond trekt een grote wolk saharastof over de Benelux, dat meldt de Europese klimaatdienst Copernicus. Het saharazand zorgt niet voor overlast, maar wel voor een bloedrode zonsondergang. Dat komt doordat de kleine, rode zandkorrels voor extra breking van het zonlicht. Dat zorgt voor een intense zonsondergang. Ook de zonsopgang van woensdag zou al iets roder kunnen kleuren, maar het gros van het stof zal pas tegen de avond ons land bereiken.

  Spelbreker zou woensdag het weer kunnen zijn, want het zou woensdagavond bewolkt zijn. Naar donderdag toe zou het, volgens het KMI, beginnen regenen. Dat zal vermoedelijk een deel van het stof naar beneden doen zakken. Daardoor kan je op je auto en op je ramen een rood laagje zand vinden. Na donderdag zouden we geen last meer moeten ondervinden van het saharazand. Je kan dit weekend met een gerust gemoed je ramen en auto even wassen.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer