More

  Rock Zottegem Dag 1: Nostalgie, stevige gitaren en ideale schoonzoon Gers Pardoel

  -

  Zottegem’s meest gezelligste festival Rock Zottegem is dit jaar aan zijn verjaardagseditie toe. Om het 25-jarig bestaan te vieren, pakt het festival dit jaar dan ook uit met een heleboel grootste internationale namen. Op dag één zijn onder andere Limp Bizkit, Flogging Molly, Gers Pardoel en Midnight Oil te zien aan de Bevegemse Vijvers. Hieronder wat wij van de eerste dag vonden. 

  Gers Pardoel

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  De aller-sympathieke, ideale, Nederlandse schoonzoon Gers Pardoel stond reeds iets voor 18 uur op de Main Stage van Rock Zottegem. Een slimme zet van de festivalorganisatie om mensen naar het terrein te lokken. Toen Pardoel begon, speelde hij voor een halfgevulde tent, maar dat groeide al snel verder uit. Met zijn catchy Nederhop wist hij Zottegem kéér op kéér te doen zingen en dansen.

  Het zou een mens haast verbazen hoeveel hits Pardoel reeds op zijn palmares heeft staan. Passeerden onder andere de revue: ‘Broodje Bakpao’, ‘Louise’, ‘Ik Neem je Mee’ en ‘Bagagedrager’. Gers nam ook een hele filmcrew mee naar Zottegem om zijn nieuwste song ‘Hey Jij’ te voorzien van een live-videoclip. Opmerkelijk moment was toch toen Pardoel zich publiekelijk ergerde aan het abrupt beëindigen van ‘Zo Bijzonder’. Het verduidelijkte des al te meer zijn passie voor muziek, publiek en entertainment.

  Flogging Molly

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Amerikaanse folkrockband Flogging Molly was voor de gelegenheid ook afgezakt naar Zottegem. De band brengt een mengelmoes van punkrock en Ierse folk. Een stijl die het publiek duidelijk wist te appreciëren. Het grote enthousiasme van frontman Dave King – en het tevens toegooien van bier naar het publiek – zorgde voor een uitzinnige menigte. Zottegem werd voor het eerst maal gek.

  Vrij vroeg in de set viel hit ‘Drunken Lullabies’, die op extase onthaald werd. Al was het vooral het heerlijk gebrachte ‘Float’ die ons wist te bekoren. Eindigen deed de band intens met ‘Salty Dog’. Het publiek was helemaal klaargestoomd voor een heerlijke vrijdagavond.

  Midnight Oil

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Dat de festivalorganisatie voor deze verjaardagseditie geen internationale acts schuwt, bewijzen de Australische rockers van Midnight Oil. De band rond frontman Peter Garret werd onthaald door een enthousiasme mensenmassa. De alternatieve rock van de heren werd door Garret ondersteund door tal van uitzinnige handbewegingen. Hoogtepunt van de set was ongetwijfeld monsterhit ‘Beds Are Burning’. Bedankt Rock Zottegem om deze terug schaamteloos in onze hoofden te katapulteren.

  Heideroosjes

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Ook Heideroosjes is aan een jubileum toe. Om hun dertig jarig bestaan te vieren, kwam de band dit jaar weer samen voor een korte reeks concerten. In 2012 besloten de Nederlanders er namelijk mee op te houden. Eerder dit jaar waren ze onder andere te vinden op het Nederlandse Paaspop en in de Ancienne Belgique. De heren brachten een plezierige show vol stevige gitaren. Ook modefanaten werden op hun wenken bediend, zo had bassist Fred Houben had voor deze reünie een knalgeel pak aangetrokken. De Heideroosjes bewezen zelfs na enkele jaren het spelen niet verleerd te zijn.

  Limp Bizkit

  © Steven Elias
  © Steven Elias

  Hoofdact van de avond was de Amerikaanse nu-metal en rapmetal band Limp Bizkit. De band had een heleboel extra lampen de Main Stage van Rock Zottegem laten opsleuren. Iets voor middernacht verscheen frontman Fred Durst met een hoedje, zonnebril en regenjas op het podium. Openen deed de band met ‘Thieves’, een cover van metalband Ministry. ‘My Generation’ volgde, waarna het op ‘Rollin’ (Air Raid Vehicle)’ pas echt explodeerde. De band liet met ‘Behind Blue Eyes’ het publiek de laatste repen energie en nostalgie opgebruiken, al leken ze vaak een muzikale schim van henzelf.

  Ook op de tweede dag kan het festival uitpakken met een sterke affiche: onder andere Boef, Interpol en Arsenal zakken af naar de Bevegemse vijvers.

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie