More

  Rock Werchter in juli? “We blijven naar Rock Werchter begin juli toewerken, maar sluiten andere opties niet uit”

  Advertentie

  -

  De organisatie van Rock Werchter blijft vasthouden aan editie tussen 1 en 4 juli. Al houdt het ook andere opties open, zoals het uitstellen van het festival.

  Doormiddel van een open brief op sociale media doorbreekt Rock Werchter het stilzwijgen. Na een eerdere communicatie van festivalorganisator Herman Schueremans, die hintte op een uitstel naar eind augustus, houdt de organisatie – naar eigen zeggen – vast aan de data begin juli.

  “Samen zingen, samen dansen, samen feesten, samen zijn. The virus says no. De grote stilte. Het grote gemis. Maar er is licht aan het eind van de tunnel. Er zijn vaccins, er worden betere behandelingen voor Covid-19 patiënten ontwikkeld. Elke dag biedt een nieuwe kijk. Het komt goed. Binnenkort”, schrijven ze via Facebook.

  “Komt het ook goed met Rock Werchter 2021? Zal het festival kunnen doorgaan? We willen de vraag niet uit de weg gaan, willen open kaart spelen. De ene dag is de stemming optimistisch, de volgende dag kleurt somberder”, is te lezen. “We blijven naar Rock Werchter begin juli toewerken, maar sluiten andere opties niet uit. Overheden hebben aangegeven uiterlijk midden maart duiding te geven over de komende zomer”, vullen ze aan.

  Internationale affiche wordt moeilijk

  Het betekent dat we nog even moeten afwachten op een finale beslissing. Al lijkt het zo goed als zeker dat de huidige affiche aangepast zal moeten worden. Met artiesten als Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en Royal Blood kiest Rock Werchter voor een internationale affiche, al zou dat volgens insiders moeilijk haalbaar zijn.

  Zo zou het internationale tourcircuit pas in 2022 opnieuw opstarten, zo blijkt ook uit de verplaatste tourschema’s van concertzaal Sportpaleis. Als Rock Werchter doorgaat, lijkt een volledig Belgische affiche de meest haalbare piste.

  Lees de volledige brief via Facebook

  https://www.facebook.com/rockwerchterfestival/posts/10159090633475699

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer