More

  Rock Werchter 2021 zal niet doorgaan: festival verplaatst naar 2022

  -

  Rock Werchter wordt verplaatst naar 2022, dat maakte de festivalorganisatie zopas bekend. Vooral de onzekerheid rond het al dan niet kunnen organiseren van een ‘normaal’ festival deed de organisatie beslissen om de editie uit te stellen.

  “Geen Rock Werchter komende zomer”, dat schrijft het grootste pop-rock festival van ons land op zijn Facebookpagina en verspreiden ze via een persbericht. De volgende editie van Rock Werchter zal verplaatst worden naar 30 juni tot 3 juli 2022.

  “De beslissing werd niet licht genomen. De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experten, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit. Met de vroege uitrol van de vaccinaties kwam de hoop. Lukt het wel? Of toch niet? De vraag van 1 miljoen”, schrijven ze. Ze vullen aan: “We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm.”

  Voor de festivalorganisatie is het opnieuw een bittere pil, maar ook voor heel wat medewerkers, technische crew en leveranciers. “Onze sector staat al een jaar op pauze. Er is licht aan het eind van de tunnel, maar de donkere tijden voor de sector zijn niet voorbij, zelfs niet als er binnenkort voorzichtig weer opgestart kan worden. De eens zo bloeiende livemuzieksector bloedt hard en heeft steun nodig. We rekenen op de verschillende overheden. België is een internationaal gerenommeerd festivalland, dat is wat we zijn, willen en moeten blijven.”

  Ticket houden of in krediet

  Tickethouders worden binnenkort gecontacteerd door Ticketmaster. Hun ticket wordt omgezet naar 2022, wie wenst kan deze ook laten omzetten in krediet. Deze kan vrij besteed worden aan festival georganiseerd in het Festivalpark Werchter, zoals Werchter Boutique en Werchter Classic. De ticketverkoop voor Rock Werchter 2022 start dit najaar.

  https://www.facebook.com/rockwerchterfestival/posts/10159137423965699

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie