Robin (37) uit Aalter gaat vanavond in ‘Belgium’s Got Talent’ 24 uur op kermisattractie zitten: gek of geniaal?

© VTM

© VTM

Vrijdag 4 oktober maken Dan Karaty, An Lemmens, Stan Van Samang en Jens Dendoncker zich op voor een auditieaflevering vol verrassingen, primeurs en recordpogingen in Belgium’s Got Talent. Zo maken de juryleden kennis met een dove dragqueen die playbackt, ontdekken ze wat ‘sportstapelen’ en ‘drone dansen’ precies is, én worden ze uitgenodigd op een kermis voor een knettergekke uitdaging.

Vorige week zagen maar liefst 975.000 kijkers hoe er opnieuw twee Golden Buzzers werden uitgedeeld in de derde auditieaflevering. Die van jurylid Dan Karaty ging naar de danscrew The Movement Theory, de kijkers thuis kozen voor de duizelingwekkende stunts van Turnclub Athena.

De eerste verrassing van de avond krijgt de jury wanneer Koen en Laura hen naar de kermis sturenDaar wacht Robin Demyttenaere (37, Aalter) hen op. Robin is zot van kermisattracties en in het bijzonder van de Eclipse, een ronddraaiende arm die 50 meter hoog gaat. Daar wil hij 24 uur aan een stuk in blijven zitten. Het vorige record, 10 uur, staat al op Robins naam. Maar kan hij – en zijn maag – dat ook een volledige dag én nacht volhouden? Bram Bex (16, Kuringen) is ook een recordhouder, maar dan in het ‘speedstacken’ of sportstapelen. In België is de discipline, waarbij bekers gestapeld en terug afgebroken worden, nog niet zo bekend. Bram hoopt zijn eigen record in 100 seconden te verbreken. Stan is verbaasd van hoe “bovennatuurlijk snel” het gaat. En ook Jens is onder de indruk: “Ik heb wel eens bekers op Rock Werchter gestapeld, maar dat is toch nét iets anders”.

© VTM

Dragqueen Lola McQueen (31, Antwerpen) werd doof geboren, maar dat houdt haar niet tegen om haar grote droom na te jagen: optreden en playbacken. “Ik voel de muziek via vibraties en toon dan hoe ik die interpreteer”, legt Lola uit. “Doof zijn is voor mij geen beperking, maar net een verrijking.” Stan, die zelf leeft voor muziek, is meteen geëmotioneerd door haar act.

“Een heerlijk gemengde groep”, dat is danscrew Dancelot AndLights (16-28, Gent), waarin vrouwen, mannen én een drone samen dansen. Hun choreografie gaat over de invloed van technologie op de samenleving. “Iedereen reageert anders op de veranderende maatschappij en al die verschillende emoties zitten in onze dans”, vertellen ze. Geen drone voor de acrobate Katie Kirkland (34, Lommel), zij doet haar act met een… paraplu. Die hangt in de lucht en gebruikt ze om haar lichaam rond te slingeren.

© VTM

Peter Wijnen (50, Roosendaal) hult zijn optreden in één groot mysterie. Hij wil noch aan Koen en Laura, noch aan de juryleden op voorhand verklappen wat hij precies komt doen. Het enige wat hij kwijt kan, is dat hij ook al deelnam aan Holland’s Got Talent, maar dat “Nederland er nog niet klaar voor was”. Zijn onze juryleden dat wel? Wat De Vier Vendeliers (17-32, Pulderbos) komen doen in Belgium’s Got Talent is daarentegen meteen duidelijk. Vendelzwaaien is niet de populairste sport en daar hoopt het viertal met hun deelname verandering in te brengen.

© VTM
© VTM

Met C-FAM (11-28, Turnhout en verspreid over heel België en Nederland) is meteen het hele podium gevuld. De energieke dansgroep is een mix van jongens en meisjes uit de Benelux. De passie voor dansen bracht hen naar eigen zeggen samen. Singer-songwriter Wayne Matthews (26, Ingelmunster) heeft alleen zijn gitaar meegebracht naar de Stadsschouwburg. Zijn familie en vrienden weten nog niets van zijn deelname. Hij hoopt te verrassen met een autobiografisch nummer.

“Mijn favoriete outfits tot nu toe”, zegt An Lemmens als Ann-Sophie & Maya (11, Lot) als kapiteintjes op het podium komen. Zij doen aan jazz, een ondervertegenwoordigde dansstijl, vinden ze zelf. De mascotte van urban hiphopgroep Army of Lionz (13-27, Ninove) is een leeuw. “Moeten we schrik krijgen van jullie act?”, vraagt Stan zich af. Kunnen de dansers doorstoten naar de volgende ronde?

Vierde auditieaflevering op vrijdag 4 oktober om 20.40 bij VTM

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in