More

  © VIER

  VIDEO. Bijna een recordscore in ‘De Slimste Mens ter Wereld’: Riadh Bahri, Hans Vanaken en Ella Leyers

  Gerelateerde artikels

  -

  Vanavond streden VRT-journalist Riadh Bahri, Hans Vanaken en Ella Leyers voor de titel van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Rik Verheye en Herman Brusselmans zaten in de jury en dat leverde vuurwerk op. De finale was voorspelbaar.

  Spoiler alert: lees je niet verder als je aflevering nog moet bekijken.

  Er werd vanavond wat afgelachen in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Met juryleden Rik Verheye en Herman Brusselsmans kon dat ook niet anders. VRT-journalist Riadh Bahri vervoegde Hans Vanaken en Ella Leyers. Mode bleek het centrale thema van vanavond, dat kan je bekijken in de compilatie van de grappigste fragmenten.

   

  Iedereen speelde goed in de puzzelronde, maar het was tijdens de fotoronde dat Hans Vanaken steken liet vallen. Hij wist slechts één van de tien titels van de gezochte fictiereeksen. Vanaf dat moment kon Hans de schade niet meer inhalen. Ella Leyers wist in de filmpjesronde niet genoeg over ‘De twaalf’, terwijl Riad alles wist over Netflix-documentaire ‘Filthy Rich’. Hij won uiteindelijk met 594 seconden, dat is de tweede hoogste score ooit in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Het record staat op naam van Michèle Cuvelier, zij haalde 598 seconden.

  De finale

  Hans Vanaken kwam in de finale terecht tegen Ella Leyers. Hans begon de finale met slechts 178 seconden, Ella had er 404. Hij kon het verschil niet meer goedmaken. Een vraag over de Amerikaanse zanger Jim Morrison nekte de voetballer.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie