More

  RHEA @ Vooruit, Balzaal: Revelatie van de Belgische rockmuziek (★★★★)

  -

  RHEA is in het Gentse al lang geen onbekende meer. Begin dit jaar bracht het vijftal een nieuwe EP uit, binnenkort volgt ook hun album. Die kwamen ze bij wijze van releaseshow, weliswaar nog even zonder release, voorstellen in een uitverkochte Vooruit.

  De vijfkoppige band RHEA zat in 2016 in de finale van ‘De Nieuwe Lichting’. Sindsdien tourden de heren doorheen Europa en gingen ze op zoek naar eigen sound. Begin dit jaar brachten ze hun gesmaakte EP ‘Lust For Blood Pt. 1’ uit. In het voorjaar van 2020 zal RHEA hun langverwachte ‘Lust For Blood Pt. 2’ uitbrengen, die ze in een uitverkochte Vooruit kwamen voorstellen.

  © Steven Elias

  Gepakt met explosieve brandstof, in de vorm van harde gitaarrifs en stevige drums, knalde RHEA de ronkende rockmotor die ze zijn in gang met ‘Silver Lines’. Het vijftal besloot de show op te delen in twee delen, net zoals hun EP’s. In chronologische volgorde, net zoals op de plaat, hoorden we ‘Baby I’m Sorry’, ‘Stuck In The Middle’ en ‘Screaming’. Het deed het vijftal duidelijk plezier om een thuismatch te spelen voor de uitverkochte Balzaal.

  Geluidsmuur aan flarden

  RHEA beheerst de kunst om strakke rock, met aanstekelijke refreinen te brengen. Net zoals pakweg Royal Blood dat doet, een band waar ze zonder twijfel inspiratie uit putten. De studioversie van ‘Stuck In The Middle’ knalde reeds, maar wat we in Vooruit te horen kregen joeg ons gelukshormoon de hoogte in. Verrukkelijke gitaren werden ons om de oren geslagen.

  Zoals beloofd liet RHEA ook nieuwe songs horen. Zo kregen we ‘Shut Up And Take My Money’ te horen. Een track die nog aanstekelijker is en nog meer knalt dan je van RHEA gewoon bent. Damn boys. Verrassen deden de Gentenaren met een cover van Jay-Z’ ’99 Problems’. De rockversie die het vijftal bracht zorgde voor een extra injectie explosiviteit bij het publiek.

  Met ‘Never out of Sight’, ‘Something Good’ en ‘Eyes On You’ breidde het vijftal een einde aan het uur-durende rockspektakel. 2020 wordt ongetwijfeld het jaar van RHEA. De verlossers van de Belgische rockmuziek? Wij denken van wel. Ze knalden woensdag alvast door de geluidsmuur heen. Ook onderbuurvrouw Trixie Whitley, die in de Concertzaal een show speelde, hoorde RHEA ongetwijfeld knallen.

  © Steven Elias

  Volg ons voor meer foto’s van deze show via onze kanalen:

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Met 'Never out of Sight', 'Something Good' en 'Eyes On You' breidde het vijftal een einde aan het uur-durende rockspektakel. 2020 wordt ongetwijfeld het jaar van RHEA. De verlossers van de Belgische rockmuziek? Wij denken van wel. Ze knalden woensdag alvast door de geluidsmuur heen. Ook onderbuurvrouw Trixie Whitley, die in de Concertzaal een show speelde, hoorde RHEA ongetwijfeld knallen. RHEA @ Vooruit, Balzaal: Revelatie van de Belgische rockmuziek (★★★★)