More

  RHEA @ Ancienne Belgique, AB Box: Aan de vooravond van een mooie carrière (★★★★)

  RHEA @ Ancienne Belgique, AB Box: Aan de vooravond van een mooie carrière (★★★★)

  -

  RHEA staat aan de vooravond van een mooie carrière. Dat gevoel gaven ze ons toch tijdens hun show zondagavond in een uitverkochte AB Box. 

  De heren van RHEA lieten zich voor het eerst aan de wereld zien tijdens De Nieuwe Lichting 2016. Indertijd spiegelden ze zich aan Amerikaanse bands als Green Day en het jonge Queens of the Stone Age, maar tegenwoordig is het vijftal vooral zichzelf. Op hun debuut ep Lust For Blood Pt. I toonden ze een sweet spot gevonden te hebben van meezingbare rocksongs met een refrein. Een geluid die vooral in de grootste stadions tot zijn recht zou komen. Voorlopig zijn zijn ze daar nog niet te vinden, maar zondagavond waren ze wel te zien in AB Box.

  Eigenlijk stond de show al in 2020 gepland, maar doordat hun debuutalbum aan de vooravond van de tweede golf verscheen, waren ze genoodzaakt die show meermaals uit te stellen. De verloren tijd hebben ze zondagavond dubbel en dik ingehaald. Met hun muziek mogen ze groot mikken en dat weten ze ook. Zo getuigde het indrukwekkende arsenaal aan lampen. Volgens frontman Jorge Van de Sande ging het zelfs over het hoogste wattage in vijf jaar AB. Aftrappen deed het vijftal met Ready To Rumble. De meezingbare rock, op het scherpst van de snee, had de uitverkochte zaal meteen mee.

  Nadien volgde een vloedgolf aan hits. Gaande van het bijna poprefrein van Stuck In The Middle tot het scheurende Silver Lines. Zowel Van de Sande, als gitaristen Guillaume Lamont en Hannes Cuyvers genoten zichtbaar van hun grootste show tot op heden. Lamont besloot zelfs op Never Out Of Sight het podium te verlaten en in de massa te gaan staan.

  Dat de band ook probeerde te verrassen zagen we op Baby I’m Sorry. Samen met achtergrondzangeressen Lani Pellegrini en Nona Dekeyser zette ze het publiek op het verkeerde been met een ingetogen versie van de rocksong. Al duurde het niet lang voor de gierende gitaren de bovenhand namen en ze vertrouwd klonken. Met een cover van The Real Slim Shady van Eminem bevestigde Van de Sande meer te zijn dan de average rocker.

  Afronden deed de band met Rather Be Nothing en bisnummer Shut Up & Take My Money. RHEA bracht een indrukwekkende show met oorverdovende, catchy rocksongs. Ze mikken op het hoogste schavot en dat moet ook, want RHEA heeft goud in handen. Ze gaven in AB Box een sterke rockshow die een uitgebreide rondgang langs Europese zalen en festival verdient. Bookers rep u.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie