More

  REVIEW/RECENSIE | ‘Memory’: Flauw afkooksel van ‘De Zaak Alzheimer’ (**)

  Rico Torres/Open Road Films/Briarcliff Entertainment

  REVIEW/RECENSIE | ‘Memory’: Flauw afkooksel van ‘De Zaak Alzheimer’ (**)

  -

  Memory is de nieuwste Amerikaanse kaskraker. De film is gebaseerd op het Belgische De Zaak Alzheimer. Onze recensent ging een kijkje nemen.

  Het patriotisme beleeft hoogdagen wanneer de inwoners van ons kleine Belgenlandje het goed doen in het buitenland: Adil El Arbi en Bilall Fallah, Matthias Schoenaerts, Angèle, Stromae, Kevin De Bruyne en ga zo maar verder. Ook wanneer er in de verste verte een vleugje België aanhangt, vallen we in zwijm. De nieuwe Hollywood kaskraker Memory zit in dat laatste schuitje. De film is namelijk een remake van De Zaak Alzheimer van Erik Van Looy. Regisseur Martin Campbell besloot het script aan te passen en Vlaanderen in te ruilen voor het grensgebied tussen de VS en Mexico. Taken-ster Liam Neeson vertolkt de hoofdrol en speelt een huurmoordenaar die door dementie op de vlucht slaat terwijl hij achterna gezeten wordt door politieman Vincent Serra (Guy Pearce). Aan sterrencast geen gebrek, want zelfs Monica Bellucci mocht opdraven in de film, maar daarmee is ook meteen alles gezegd over deze remake.

  Memory werd zodanig hard aangepakt dat het originele verhaal volledig wordt verwrongen. Van diepgang bij de personages is er geen sprake meer. Deze film draait vooral om de actiescènes, maar zelfs die kunnen weinig boeien. Neeson haalt net een voldoende dankzij zijn actiewerk, maar zelfs hij kan Memory niet van de ondergang redden. Het script zit bomvol clichés, verveelt en duurt met zijn twee uur dan ook veel te lang. Het lijkt wel of Campbell en scenarist Dario Scardapane druk op zoek waren naar een script om een dertien in een dozijn actiethriller uit te brengen. Een voorspelbare film, die niet blijft hangen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Memory is de nieuwste Amerikaanse kaskraker. De film is gebaseerd op het Belgische De Zaak Alzheimer. Onze recensent ging een kijkje nemen. Het patriotisme beleeft hoogdagen wanneer de inwoners van ons kleine Belgenlandje het goed doen in het buitenland: Adil El Arbi en Bilall Fallah, Matthias Schoenaerts, Angèle,...REVIEW/RECENSIE | 'Memory': Flauw afkooksel van ‘De Zaak Alzheimer’ (**)