More

  REVIEW | Old but Gold – 360° Cocktail Experience: Het dichtste bij een losgeslagen cocktailfeestje in anderhalf jaar

  © Vinnie De Craim

  REVIEW | Old but Gold – 360° Cocktail Experience: Het dichtste bij een losgeslagen cocktailfeestje in anderhalf jaar

  -

  Sinds kort kan je op een geheime locatie nabij Plein Publiek BXL genieten van cocktails terwijl je omringd wordt door 360° projecties. Een technologisch hoogstandje, waar onze reporter naartoe trok. 

  De immersieve studio’s met 360° projecties schieten de grond uit. Na een versie rond de werken van Monet in de Hortagalerij en Studio 100’s Bestemming Atlantis in Antwerpen kan je nu jezelf trakteren op een tocht langsheen de jaren ’70, ’80, ’90 en ’00. Plein Publiek BXL ging daarvoor de samenwerking aan met Immersive Theater, producent van 360º-events en Fever, een toonaangevend platform dat maandelijks 40 miljoen mensen inspireert om de beste ervaringen in hun stad te ontdekken.

  Vier cocktails

  Na een korte verwelkoming door de host, mag je plaatsnemen aan lange tafels in de studio van 250m2. Old But Gold serveert je in 80 minuten vier cocktails en een hele reeks nostalgische muziekvideo’s, gesplitst over vier decennia. Ook voor diegenen die geen alcohol wensen, heeft Old But Gold heerlijke mocktails in petto.

  Het eerste drankje katapulteert je recht naar de 70’s. Op de tonen van onder meer ABBA, Claude François’ Alexendrie Alexandra en You’re the First, the Last, My Everything van de legendarische mister Barry White krijg je een smakelijke, verfrissende cocktail in een discobol. De verpakking Instagram-waardig noemen, zou een understatement zijn.

  © Vinnie De Craim

  Een kleine 20 minuten later krijg je al het volgende drankje voorgeschoteld. Omdat de ervaring van de impressionante projecties en het lekkere drankje ons te veel van de kaart bracht, ontging ons hetgeen er in de proefbuis verborgen zat. Het proefde beduidend zoeter, zonder plakkerig te worden, en leek een vleugje tequila te bevatten. De mocktail-drinkers werden bij de tweede gang bovendien extra verwend, door een kleurwisseling tijdens het mengen.

  © Vinnie De Craim

  Karaoke svp!

  Número tres bevatte een voor cocktail-kenners bekend trucje. Vodka, curaçao en een verdwijnende suikerspin. Wes, Faithless, 2 Unlimited en Dr. Dre zorgden voor een heleboel bekende hits. Toen er een volstrekt onaangekondigd karaoke-tape werd afgespeeld op Donna Summers I Will Survive kwamen we het dichtst bij een loslagen cocktailfeestje in anderhalf jaar tijd. Afsluiten deden we in het nabije verleden. The Yeah Yeah Yeahs, Beyoncé, The White Stripes en Gossip passeerden de revue. De hedendaagse publiekslieveling van rum, limoen en suiker – ook bekend als mojito – maakte het feestje compleet.

  © Vinnie De Craim

  Old But Gold is nog tot augustus te vinden in de nabijheid van Plein Publiek BXL, nabij de Kunstberg. Tickets kosten 38 euro per persoon, maar daarvoor krijg je vier originele cocktails, muziek en een heleboel Instagrammable-content. Tipsy, maar voldaan keerden we naar huis. Meer informatie vind je hier.

  Meer beelden

  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim
  © Vinnie De Craim
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie