More

  © VIER

  REVIEW. ‘Het Rad’ op VIER: “Peter Van de Veire als redder van de zomertelevisie” (★★★)

  -

  Met een decor vol mauve en turqoise, bekende letterzetters en een goed gevulde prijzenwinkel startte maandag ‘Het Rad’ (zonder het vertrouwde van Fortuin) aan een nieuw leven op VIER.

  Dé meest iconische der legendarische televisiequizzen is terug. Deze zomer zendt VIER ‘Het Rad’ uit, incluis een vernieuwde begintune, een nagelnieuw decor en een nog frissere presentator. Neen, geen Appermont of Capiau, maar MNM-presentator Peter Van de Veire. Ditmaal ook geen vaste bordenmeisjes, maar wel iedere dag een nieuw bekend gezicht. De Limburgse sekuologe Lotte Van Wezemael mocht de spits afbijten, later deze week volgen nog Christian (De Mol), Kobe Ilsen en Astrid Coppens.

  Het format, dat blijft vertrouwd: een rad, een scherm met letters en kandidaten die de zinnen maar niet kunnen raden. Raden, dat zal u ook doen: van ‘zicht op de parking’ of ‘een fluitje van een cent’, tot zelfs een weetje over de bekende letterzetters. Dat was maandag het jeugdtrauma van Lotte Van Wezemael. Ja, het programma duikt even in al het duisters waar Dag Allemaal jaren naar op de loer ligt. Ook de prijzenwinkel mag er nog steeds zijn. Dat ging van een wijnkoelkast, dekbedovertrek tot een heus zwembad of auto in de finale.

  Is het nu niet te missen televisie? Neen. Levert het amusante momenten op? Zeker wel. Vlaanderen blijkt ‘Het Rad’ ook gemist te hebben. Maandag keken zo’n 650.000 mensen naar het programma, daarmee doet VIER het beter dan Eén (Op Weg met Jan; 362.214 kijkers) en VTM (De Zomer Van; 361.939 kijkers). Wie niets beters te doen heeft en de herhalingen meer dan beu is, weet wat te doen. Peter Van de Veire als redder van de zomertelevisie. Wie had dat ooit gedacht?

  ‘Het Rad’, maandag tot donderdag om 21.20 op VIER.

  Check deze beelden

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Met een decor vol mauve en turqoise, bekende letterzetters en een goed gevulde prijzenwinkel startte maandag 'Het Rad' (zonder het vertrouwde van Fortuin) aan een nieuw leven op VIER. Dé meest iconische der legendarische televisiequizzen is terug. Deze zomer zendt VIER 'Het Rad' uit, incluis...REVIEW. 'Het Rad' op VIER: "Peter Van de Veire als redder van de zomertelevisie" (★★★)