More

  REVIEW. Een fotoboek bestellen op albelli.be: Eenvoudig herinneringen verzilveren

  -

  Eén van de grootste foto gerelateerde producenten in Europa, albelli, viert zijn tienjarig bestaan. Wij gingen aan de slag en maakten een fotoboek met onze concertfoto’s van het afgelopen jaar.

  Een fotoboek? Wanddecoratie? In canvas? Aluminium? Een fotokalender of ze toch maar gewoon afdrukken? Er zijn enorm veel mogelijkheden om je foto’s en herinneringen voor eeuwig vast te leggen bij de online fotoproducenten. Ook albelli is van alle markten thuis. Na de initiële keuzestress overwonnen te hebben, gingen we voor een fotoboek.

  De volgende opties boden zich in hoog tempo aan. Liggend, staand, vierkant, small, medium, large tot XL: voor iedere wens en budget is er wat te vinden bij albelli. Het fotoboek samenstellen, kan zowel via een computerprogramma, als in je webbrowser. Via het fotoboekprogramma heb je toegang tot de meest geavanceerde bewerking, terwijl het via je browser net iets eenvoudiger gaat.

  Voor elk wat wils op albelli.be.

  Vlot en intuïtief samenstellen

  Dan kan het leuke deel beginnen: het samenstellen van het fotoboek. Met een reeks digitale concertfoto’s onder de arm begonnen we aan het samenstellen en rangschikken. De eerstvolgende keuzes: gaan we voor een fotokaft of toch maar voor een gewone kaft én kiezen we voor een gewone binding of de meer premium platte binding? Beiden leken ons een meerwaarde en klikten we dan ook aan. 

  Laat je vooral niet afschrikken door de reeks aan tools, mogelijkheden en menu’s in het programma. Op zich werkt dat erg intuïtief, zodat je eigenlijk alleen maar foto’s en tekst naar de gewenste locatie hoeft te verslepen. Al kunnen we wel begrijpen dat het computerprogramma voor sommigen overweldigend is.

  Ben je minder handig op het web (of gehaast), dan zijn er ook tal van opties die het karwei in een handomdraai automatisch klaren. Zo kan je de hulp inroepen van de ‘Smart Assistant’. Het programma helpt je dan op weg, het enige wat je dan hoeft te doen is foto’s te uploaden. De slimme technologie kiest de beste foto’s eruit en rangschikt ze over de verschillende pagina’s. De technologie doet dat behoorlijk goed, zo worden foto’s in gelijkaardige kleuren en composities gematcht en bij elkaar geplaatst. Mocht het je niet bevallen, dan kan je het nog steeds handmatig aanpassen.

  Selecteren en slepen. Alles werkt intuïtief in de editor.

  Naast foto’s kan je ook tekst, clipart, kaders en vormen in jouw fotoboek plaatsen. Een handige optie bleek de ‘magische achtergrond’ te zijn. Deze tool vergroot een foto uit en maakt die wazig op de achtergrond, wat voor een prachtig resultaat zorgt. Zo zijn er nog tal van andere tools waarmee je jouw fotoboek kan opsmukken tot iets fantastisch. Nog handiger is dat het programma de foto’s automatisch aanpast qua belichting en contrast, zodat ze het mooist gedrukt kunnen worden.

  Eens besteld, duurde het amper twee dagen voor we het prachtige fotoboek in onze bus viel. In tussentijd krijg je een online versie van het gecreëerde fotoboek, het onze kan je via hier bekijken. 

  De prijs

  Wat moet dat nu allemaal kosten, vraagt u zich af? Voor een fotoboek van 24 pagina’s in het large-formaat betaal je 22,95 euro. Afhankelijk van de bijkomende opties die je neemt, stijgt de prijs verder. Zo kozen wij voor een fotokaft, platliggende binding en hoogglas. Dat kostte uiteindelijk 43,63 euro, maar daarvoor kregen we een prachtig fotoboek. Een meer dan geslaagd experiment, dat we in de toekomst zeker zullen herhalen.

  Wil je zelf aan de slag met een fotoboek van albelli? Surf dan razendsnel naar albelli.be!

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie