More

  Ontdek Reo Cragun en zijn ‘On My Way’

  Advertentie

  -

  Deze week in onze Must Discover, talent uit Vancouver. Niet het Vancouver in Canada, maar in de States. Met ‘On My Way’ brengt de 24-jarige hiphopper, Reo Cragun een van de meest catchy hiphop-songs van het moment.

  Opgegroeid in Vancouver heeft Reo Cragun een moeilijke jeugd achter zich. Met zijn vader in de gevangenis en een opvoeding door zijn moeder en tante, had hij zeker geen zorgeloze jeugd. Toch vond hij de kracht om aan de universiteit van Washington te gaan studeren, waar hij een jaar lang biologie volgde. Tot het plotse overlijden van zijn grootmoeder hem wakker schudde en hem zijn echte passie liet najagen: muziek maken. Hij nam afscheid van school en leerde zichzelf muziek maken.

  “Toen ik met school stopte, had ik geen idee hoe ik ergens zou geraken met muziek, toch deed ik het. Het was erg eng, maar ook het beste wat ik ooit heb gedaan.” Reo Cragun

  © Reo Cragun

  Organisch Growing Pains

  In 2016, een kleine twee jaar na het stoppen met school, bracht Cragun ‘Inconsiderate’ uit. Het nummer bereikte meer dan 6,5 miljoen streams op Spotify. Zijn eerste langspeler ‘Growing Pains’ maakte hij trouwens samen met vrienden, in zijn woonkamer. Zo goed als alle geluiden op de mixtape zijn organisch, er is haast geen gebruik gemaakt van samples.

  Episch On My Way

  Het nastreven van zijn dromen was ook de reden waarom Cragun ‘On My Way’ schreef. Het nummer vertelt het verhaal van zijn verhuis van Vancouver naar LA. ‘On My Way’ draait om het niet blij zijn met je eigen situatie en het streven naar je dromen, “de honger om te leven”.

  Naast het feit dat schrijven van muziek therapie voor hemzelf was, wilt hij voor jongeren ook een hulp zijn. Net zoals hij in zijn jeugd steun vond in de nummers van Kid Cudi en Linkin Park, wilt Cragun met zijn muziek mensen door moeilijke momenten helpen.

  We zijn er zeker van dat Reo Cragun een mooie toekomst wacht. ‘On My Way’ barst van de catchyness. Niet alleen is het nummer extreem machtig, dat wordt nog eens overtroffen door de videoclip. Cragun danst en zingt tussen de meest prachtige natuurwonderen, van gletsjers tot watervallen. Een episch klank-, en beeldspel.

  Reo Cragun’s album ‘Growing Pains’ is te beluisteren via alle streamingsplatformen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer