More

  Release show Outer

  Advertentie

  -

  8 oktober 2018: een avond waar ik al enkele weken reikhalzend naar uitkeek want dan mocht ik naar de releaseshow van het debuutalbum van Outer. Zonder verwachtingen zakte ik af naar de Minard te Gent. Naar mijn believen het beste decor voor de muziek van deze fantastische band.

  Om acht uur die avond ging het voorprogramma onder de naam Ripple Effect van start. Een eenmansproject onder begeleiding van een gitaar en een digitale sampler. Het perfecte recept om in de sfeer te komen. En dan zei ik nog niets over de zelfrelativerende humor die ons tussen de nummers in aan het lachen bracht. Zoals hij zelf zei, aan de bindteksten is nog wat werk. Van zijn muziek heb ik alvast genoten.

  © Sara Maroye

  Na een korte onderbreking begon dan het hoofdprogramma, de voorstelling van het debuutalbum van Outer. Nog maar heel weinig werd ik zo omver geblazen door de live performance van een band. De combinatie van een zowel krachtige als gevoelige pianobegeleiding met een zweverige viool, een stevige drum en een basgitaar, bracht ons al heel snel naar een andere wereld. En daar kwam dan nog eens de pure en zuivere stem van niet alleen de zanger op zich, maar van elk lid van de band. Kortom, een geweldige combinatie!

  Kippenvel verzekerd! Niet alleen door de muziek, want alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, kregen we er nog eens een magische lichtshow bovenop. Elk liedje kreeg zo nog eens een eigen extra dimensie.
  Ook de teksten van de liedjes zijn ontroerend mooi. Elk aspect die ik hierboven opsom zorgt ervoor dat je meegezogen wordt in hun wereld en dat is er eentje waar je nooit meer uit wil vertrekken. Een show van Outer staat gelijk aan een paar uur ontsnappen uit de realiteit naar een wereld vol gevoelige snaren en engelenstemmen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  8 oktober 2018: een avond waar ik al enkele weken reikhalzend naar uitkeek want dan mocht ik naar de releaseshow van het debuutalbum van Outer. Zonder verwachtingen zakte ik af naar de Minard te Gent. Naar mijn believen het beste decor voor de muziek...Release show Outer