More

  ‘Reizen Waes’ 2022: Tom Waes trekt naar wereldsteden

  © De Mensen - VRT

  ‘Reizen Waes’ 2022: Tom Waes trekt naar wereldsteden

  -

  Tom Waes trekt vanaf drie april eindelijk weer de wereld rond. Het programma krijgt een upgrade: Reizen Waes Wereldsteden. Hij gaat op reis naar de belangrijkste wereldsteden zoals Caïro (Egypte), Los Angeles (Verenigde Staten), Mexico City (Mexico) en Ulaanbaatar (Mongolië).

  Na twee jaar thuisblijven en een kleine uitstap bij onze noorderburen, trekt Tom Waes opnieuw naar het buitenland. De vorige twee seizoen, die hij noodgedwongen in Vlaanderen en Nederland heeft gemaakt door de coronacrisis, waren matig in vergelijking met de voorgaande seizoenen. Zo liet hij toen het strenge beleid voor toeristen zien in Noord-Korea, ging hij naar Tsjernobyl (Oekraïne) en legde hij de vete uit tussen de protestanten en de katholieken in Noord-Ierland.

  Metropolen

  Met meer dan vier miljard mensen woont ondertussen meer dan de helft van de wereldbevolking in een stad. Metropolen zoals Caïro, Los Angeles en Mexico City barsten uit hun voegen. De ideale speeltuin voor Tom, die altijd op zoek gaat naar inspirerende verhalen en unieke avonturen. “Voor deze reeks heb ik een aantal steden die ik dacht te kennen, zoals Mexico City, Londen of L.A., van een heel andere kant gezien. Ook een stad als Caïro heeft me enorm verbaasd. Meer dan 20 miljoen inwoners en heel veel drukte, lawaai en overlast”, vertelt de presentator. Met Reizen Waes: wereldsteden brengt hij mensen van over de hele wereld tot in de Vlaamse huiskamer.

  Ook Ulaanbaatar, een stad in Mongolië, zit in het programma. “Het is het buitenbeetje van de reeks”, geeft de acteur van Undercover toe, “Qua inwonersaantal met 1,7 miljoen het kleine broertje in de lijst, maar  de aantrekkingskracht en het belang van Ulaanbaatar voor Mongolië en de omgeving is enorm. Ik ging er naartoe in volle winter, bij -30 graden Celsius. Dat op zich was al een hele uitdaging”.

  Caïro, Egypte

  © De Mensen – VRT

  In de eerste aflevering gaat Tom Waes naar de hoofdstad van Egypte, Caïro. De stad was in de tijd van de oude Egyptenaren een belangrijke aantrekkingspool, dat op heden nog steeds zo is. Tom zoekt uit hoe het is om te leven in een van de grootste steden van Afrika en veruit de grootste stad in het Midden-Oosten. De metropool Caïro dreigt de laatste jaren, met meer dan twintig miljoen inwoners, compleet uit haar voegen te barsten. De overheid denkt de oplossing gevonden te hebben. Een “nieuw Caïro” op 45 kilometer van de huidige stad is in de maak.

  Reizen Waes: wereldsteden vanaf 3 april elke zondag om 20.00 uur op Eén en via VRT NU.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer