More

  RECENSIE | ‘Red Blood Sky’ op Netflix: Een zenuwslopende (en bloederige) vlucht vol vampieren (★★★★)

  © Netflix

  RECENSIE | ‘Red Blood Sky’ op Netflix: Een zenuwslopende (en bloederige) vlucht vol vampieren (★★★★)

  -

  Vampieren op een vliegtuig: dat is kort gezegd de premisse van Netflix-film Red Blood Sky. Het levert een verrassende en intense film op, die je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt.

  Red Blood Sky begint met een spannende scène waarin we Transatlantic vlucht 473 zien landen op een Schotse vliegbasis. Meteen omsingelen speciale eenheden het toestel, tot een kind, Elias (Carl Anton Koch), uit het vrachtcompartiment komt. Duidelijk in shock, staart hij voor zich uit.

  Wat volgt is een beeld van een kale Nadja (Peri Baumeister), die haarzelf een pruik opzet voor een vlucht naar New York. Samen met haar zoon Elias vliegen ze naar een Amerikaanse arts om haar te genezen van haar mysterieuze ziekte, maar wanneer de vlucht zich boven de Atlantische Oceaan bevindt, wordt het vliegtuig gekaapt door een bende terroristen. Voor Nadja is het een race tegen de tijd, want de Duitse vrouw gaat gebukt onder een duister (en vooral bloederig) geheim. De vrouw is namelijk een vampier, maar voor u afhaakt, leest u toch maar beter even verder. Want Red Blood Sky is een van de betere films in het genre.

  © Netflix

  De excellente scriptschrijvers Peter Thorwarth en Stefan Holtz – die het idee van de film tijdens een lange vlucht terugkerend uit de VS ontwikkelden- zorgen voor een non-stop spanning van begin tot eind. Vooral het eerste uur van de film blinkt uit in een voor het genre – ja, een horrorfilm – puike karakteropbouw en dramatisering. De prent speelt duidelijk leentjebuur bij andere genres. Zo zijn de bende terroristen van het intelligente, onoverwinbare actiethriller-type en is de moeder-zoonband tussen Elias en Nadja vertederend.

  Eens het vampieren gedeelte aanbreekt, wordt het pas echt snakken naar adem. Geen minuut gaat voorbij zonder dat de hartslag de hoogte ingaat. De nodige bloederige scenes en méér dan voldoende gore doen de rest. Ook het acteerwerk van Peri Baumeister en Carl Anton Koch zijn meer dan solide.

  Met zijn 121 minuten, is het enige minpunt de lange speelduur. Al kan een liefhebber van het genre dat alleen maar toejuichen. Red Blood Sky is een film die je avond zal opleuken. Een meer dan degelijke horrorprent, die je vliegangst nieuwe, ongeziene hoogtes doet krijgen.

  Check de trailer

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie
  Vampieren op een vliegtuig: dat is kort gezegd de premisse van Netflix-film Red Blood Sky. Het levert een verrassende en intense film op, die je van begin tot eind op het puntje van je stoel houdt. Red Blood Sky begint met een spannende scène waarin we...RECENSIE | 'Red Blood Sky' op Netflix: Een zenuwslopende (en bloederige) vlucht vol vampieren (★★★★)